Reklama

Reklama

Láska pandí matky

(TV film)
  • Japonsko A Mother Panda's Love
Japonsko, 2017, 49 min

Obsahy(1)

V japonské Shirahamě se s největší pečlivostí starají o pandí mláďata a jejich matky. A také tam žije po celém světě slavný táta mnoha svěřenců chovu jménem Eimei, který se v září 2022 dožil neuvěřitelných 30 let... Chov pand velkých v zajetí je mimořádně obtížný úkol. Porod je pro pandy velmi riziková záležitost a mnoho chovných programů se potýká s nezdary. Na jednom místě však chovatelé dosáhli pozoruhodného úspěchu. V safari parku Dobrodružný svět v prefektuře Wakayama v západním Japonsku se rodí pandí mláďata každý druhý rok. Tajemství zdejšího úspěšného chovu spočívá v minimalizování lidských zásahů a maximální podpoře rozvoje mateřských instinktů u pandích matek. Nyní je to poprvé, co k tomuto chovnému programu dostaly exkluzivní přístupy objektivy kamer. Filmový štáb sleduje zoologickou zahradu po dobu tří let, aby poodhalil tajemství rozmnožování a spolehlivého odchovu pand velkých v zajetí. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument sleduje život "vlajkového"druhu pandy v japonské zoologické zahradě. Samička má patnáct ošetřovatelů. Na světě je jen dva tisíce pand. Dokument začíná jedním z pandiných porodů, sleduje i její potomky a v závěru i šťastného samce pandy. Napadlo mě, že lepší je být šťastná panda než nešťastný člověk. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Hezké. Hezké sledovat metodu, kterou v Japonsku zvolili pro odchov pand. Také příležitost poznat pandí život o něco blíže. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama