Reklama

Reklama

Svět podle Kašpara

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2023, 27 min

Režie:

Petr Rousek

Obsahy(1)

Fantazie mladého výtvarníka Adama okouzlila milovníky umění i exaktní vědce... Adam Kašpar je mladý malíř. Miluje přírodu. Skály, kameny a geologické struktury jsou jeho rukou vykresleny do sebemenšího detailu. Jeho fascinace mikroskopickými organismy, které maluje na velkoplošná plátna, nadchly také vědce. V případě Adama Kašpara došlo k pozoruhodnému sepětí umění se světem exaktní vědy. Výtvarník dnes spolupracuje s renomovanými odborníky. Příroda, kterou takto představuje, nabývá fantastických podob. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Obrazy krajináře Adama Kašpara přirozených lesů mě nadchly a rád bych měl nějaký doma. Potěšil mě komentář Václava Cílka a malířovi ženy, která mluví otevřeně o výkyvu emocí apod.  Snad tedy Adam jako mnoho malířů také nezačne malovat jednodušeji a jednodušeji , aby mohl prodávat a nepokazí se. K shlédnutí na  https://www.ceskatelevize.cz/porady/15450087382-svet-podle-kaspara/ ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Tento dokument opravdu zahřál. Příroda léčí a bylo se na co koukat. Nádhera. Zajímavý postřeh Kašparovy ženy o jedli a lidumilství. ()

Reklama

Reklama