Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Legendární válečník s démonickou zbraní, která pohlcuje duše, a se samurajským bratrstvem po boku musí potlačit povstání krvelačných zombie. Podaří se mu to? (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (9)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mijamoto Musashi - jeden z najlepších samurajov a tvorca Knihy piatich kruhov sa ako skutočná historická osobnosť vydáva na púť do sveta fikcie, krvi a hororu v podaní jedného z najtalentovanejších a najvšestrannejších japonských režisérov Takashi Miikeho. Armáda nemŕtvych, tajomné artefakty a božstvá sú v tomto pútavom príbehu obalené morálnym kódexom, zmysluplnými motiváciami a sympatickými postavami. Animácia je trošku nešťastná, ale dá sa na ňu postupom času zvyknúť. Príbeh ako taký funguje, hoci to na konci trošku tlačí na pílu. Keby sa Mushashi snažil rodičov Sayo najprv knockoutovať, nenašiel by som tam žiadnu dramaturgickú chybu. Je pravda, že takáto absurdná zápletka nie je úplne pre každého ale mne sa to páčilo. Hudba bola skvelá, prostredia zaujímavé a look Mushashiho alá Toshiro Mifune potešil. Dokonca oceňujem, že to má uzatvorený príbeh a už len preto si to tú 4* zaslúži. Nie dokonalé. Ale veľmi príjemné. ()

WingsLotus35 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně fanoušek anime žánru, ale občas mně přepadne slabší chvilka a nějakej ten japonskej kreslák s přemrdanýma efektama pustím. Když už do týhle divný letargie scén zaměřených na to, aby jeden dostal epileptickej záchvat, tak už od toho očekávám hodně silný scénář a prokreslenej požitek z postav, protože tohle přesně Japonci se svými animáky velmi dobře umí. Bohužel u tady tohohle nevím, kde se stala chyba. Tohle se netrefilo ani do jednoho z těch dvou bodů mých očekávání, a když už byl někde náznak toho, že možná trefí, zase minul. Nástin příběhu zní celkem slibně, ale je neustále zabíjen pomalým tempem, který téměř nulovou zajímavost a odůvodněnost této "rychlosti". Postavy, který už začaly být aspoň něčím zajímavý, hnedka na začátku pochcípají a zbývají tak jen ti hlavní nemastní a neslaní čučkaři, kteří by mi chyběli nejmíň, kdyby náhodou zemřeli. Samotný konec je ještě víc matoucí než začátek, což nechápu jak se jim podařilo. Za co si to ale ty dvě usmolený hvězdy zaslouží, jsou dobře nastavená atmosférická prostředí a kombinatorika barev. A ta druhá je za celkem zajímavě využitý 2D a 3D efekty, i když místy nedochází k jejich souznění. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál si cestu do mého srdce hledal dlouho a náročně. Možná kdyby nebyl venku o den dřív před jedním z nejlepších animovaných seriálů roku. Možná bych se na něj dívala trochu jinak. Pravdou je, že mi chvíli trvalo zvyknou si na animaci. Vážně moc se mi líbily momenty, kdy jsou záběry na krajinu, protože vypadají úplně jinak než zbytek. Je to jako malovaný vodovkama, což je teda jiný než především animace postav, která je v pohybu dost často...očím dost nepříjemná, politicky řečeno. O to víc mě překvapily poslední díly, kde je především prostředí zobrazené špičkově. A závěrečný souboj bych popsala jako vizuální i nápadový top seriálu. Proto prostě nedavá smysl to všechno...zvláštní předtím. Jako kdyby pořádně nevěděli, jak to chtějí vést. Je to prostě nekonzistentní. Vlastně i příběhově to začne být zajímavé až v druhé polovině. Už se mi dlouho nestalo, že bych z něčeho byla na konci tak znamená. Pokud by se mě někdo zeptal, zda tohle doporučim někomu dalšímu, tak bych fakt nevěděla, co odpovědět ... 3,5/5 ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Po feministické "modroočce" jsem si dal tento maskulinní flák a chvílemi se i bavil. Bohužel s každým dalším dílem můj zájem o seriál klesal a upřímně jsem měl problém ho dokoukat. Hlavní hrdina není nezajímavý, jenomže vedlejší postavy ano a ani děj nenabízí něco neviděného. ()

mica_micova 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhý době pěkná manga animace. Sorry jako, ale pro mě je to jeden z podstatných aspektů u manga.  Jsem milovník těch starých (Ninja scroll, Vampore Hunter D, Highlander,...) a v Onimushovi v vidím trichu něco z Ninja scroll. Výrazy v xichtech, záběry na detaily.  Navíc téma samurai me baví asi nejvíc, takže... Za mě stoji za kouknuti. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama