Reklama

Reklama

Orlando aneb Něco málo z historie střední třídy

(festivalový název)
  • Německo Orlando oder eine kurze Geschichte der Mittelklasse (více)

Obsahy(1)

Protagonista románu „Orlando“ od Virginie Woolf se narodil jako muž. Po třiceti letech života se ale probouzí jako žena a jeho dosavadní perspektiva se radikálně mění. Podobně tato osobně laděná filmová esej mění hledisko, z něhož je obvykle prezentován příběh střední třídy. Když nejste ani bohatí, ani chudí, celý život se potýkáte s problémem identity. Tím spíš, svádíte-li navíc coby žena zápas o svá práva, vzdělání a finanční nezávislost. Film inspirovaný textem Daniely Dröscher nevypráví jen o vyrůstání v Západním Německu, ale obecněji o ztížených možnostech sociální mobility pro toho, kdo není heterosexuální muž. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (2)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Politicky som s týmto filmom v podstate stotožnený, ako ľavičiar by som sa pod neho pokojne podpísal. Iritoval ma však vo svojej doslovnosti, akoby nepokladal otázky ale len dával návod na rozmýšľanie, či "ten správny" pohľad. Navyše to nie je príliš zaujímavé formou. 2,5* ()

Vabr odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad! Jinak to u mě hodnotit ani nelze. 42 minut jsem u tohoto "skvostu" protrpěl (brácha měl to štěstí, že usnul). Jedná se o děsnou nudu, nudu, nudu a ještě jednou nudu. Dokument je tak šíleně přímočarý a primitivní, že je (slušně řečeno) až zarážející, že ho někdo roztáhl na úplně nesmyslných 42 minut namísto třeba 10. Já byl pak z toho úplně iritovanej! Ještěže aspoň diváci v sále byli normální a neměli žádné dotazy, takže diskuze mohla hned v zárodku skončit! Vyhodnocení: Nejhorší dokument za letošní MFDF! ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama