Reklama

Reklama

Mike Oldfield: Tubular Bells II

(koncert)
  • Velká Británie Mike Oldfield: Tubular Bells II (více)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1992, 65 min

Obsahy(1)

Záznam vystoupení populárního skladatele Mike Oldfielda z živého vystoupení v Edinburgu v roce 1992.

Seznam skladeb:
1. Sentinel
2. Dark Star
3. Clear Light
4. Blue Saloon
5. Sunjammer
6. Red Dawn
7. The Bell
8. Weightless
9. The Great Plain
10. Sunset Door
11. Tattoo
12. Altered State
13. Maya Gold
14. Moonshine (CliffLee)

Recenze (18)

golfista 

všechny recenze uživatele

Dobře si pamatuju přímý přenos ČST ze světové premiéry a byl to zážitek, na který se nezapomíná (včetně jako vždy citlivého komentářem pana Černýho). _____ Teď po Vánocích už si ho můžu vychutnat kdykoli a v nádherný kvalitě :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skvěle nasvícený hrad, parádní zvuk, jedinečná pódiová show, takže tomu lze těžko něco vytknout. Jenže já jsem vynikající hráč na nervy, takže jako erudovaný hudebník si troufnu poznamenat, že by mi tam nějaké to slovní sdělení určitě nevadilo. Já vím, že by se to tam nehodilo, ale když může Mike brnkat na banjo, tak já můžu chtít, aby mi do toho nějaké to Tornádo Lou zapělo cosi o strastech života na divokém západě. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Když si člověk uvědomí, že je to víc jak 20 let starý a provázelo to jeho mládí... Ale co, ať žijou příjemný věci :) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Mockrát mi udělala tahle muzika radost, tedy v jistém období, takže jak jinak by ji měl hodnotit než za 4. Sice už mě dneska neoslovuje jako tenkrát, nepatří mezi mé hudební stálice, ale na nějaký čas jsem měl tohoto skladatele hodně rád a obohatil mi život, a že už to neplatí, tak to je hold život. ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Famózní koncert stejně jako ta hudba. Mladý Mike je ještě čerstvý a pořád se usmívá, na pozdějších koncertech se už usmívá míň. Miluju Oldfieldovu hudbu - mohl bych ji poslouchat od rána do večera a stejně by se neomrzela ()

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Největší hudební zážitek na DVD. Hudba Mikea Oldfielda mě uchvacuje už od střední školy a nic lepšího jsem zatím v hudbě neobjevil. Toto album naprosto podtrhlo Mikeovu tvorbu, vždy umí jít s dobou a tento koncert s úžasnou kulisou edinburského hradu byla dechberoucí podívaná... ()

ondrech 

všechny recenze uživatele

mike je samozrejme genialni, a to, ze dokaze zahrat multiinstrumentalni performanci live, jen svedci o jeho kvalitach(jeste kdyby to hral vsechno sam, ale ne, to bych po něm chtěl moc:) ()

greedo95 

všechny recenze uživatele

Spolu s albem Ommadawn, je TUBULAR BELLS II moje nejoblíbenější album od Mikea. Jsem vděčný mému tátovi, za to že mi toto cd pouštěl v autě, už když jsem byl asi čtyřleté dítě. Vybudoval jsem si k této desce takový vztah, že když jsem si koupil tento koncert z Edinburghu na dvd, a pustil si ho na kvalitní televizi s kvalitním domácím kinem, tak mi běhal mráz po zádech. Neznám lepší instrumentálně hudební zážitek než tento. ()

teltri 

všechny recenze uživatele

Správne - jedině s domácím kinem na plné pecky! A v zimě. Mike Geniálny ako vždy. Avšak ide viacmenej o zrkadlový obraz pôvodného albumu. Na ten mám najkrajšie spomienky z leta '98 a '99. Tie časy sa už nedaju vrátiť :-( ()

Bohatýr 

všechny recenze uživatele

Nádherný koncert v nezapomenutelném prostředí Edinburghského hradu. Oldfield si vždycky uměl vybrat prostředí... ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Album Tubular Bells II. je asi nejfamóznějším dílem tohoto vyjimečného skladatele. Koncert v Edinburgu se nese spíše v komornějším duchu a pro milovníky světelných show jako P.U.L.S.E. od Pink Floyd může být koncert poněkud vizuálně nudný. Hudební stránka je naopak naprosto vynikajicí a vůbec materiál složený pro tento projekt je excelentní (asi nejlepší Mikeho práce). Slabinou podle mě je, že na záznamu není žádný průřez jeho předchozí tvorbou. Přesto jednoznačně 100 %. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Nějak mi dochází hvězdičky, kdyby to šlo, přidám šestou. Koncert se mi líbil před lety a stále ho mám v oblibě, vlastně právě na tomhle živém vystoupení získal u mně M. Oldfield nový úhel obdivu. ()

Reklama

Reklama