Reklama

Reklama

Válka proti farmářům: Budeme jíst brouky?

  • USA No Farmers No Food: Will You Eat the Bugs?
Trailer
USA, 2023, 69 min

Režie:

Roman Balmakov

Scénář:

Roman Balmakov

Hrají:

Roman Balmakov

Obsahy(1)

Dokumentární snímek natočený deníkem The Epoch Times a televizí NTD sleduje osudy farmářů po celém světě – v Nizozemí, na Srí Lance nebo v Kalifornii. Jak se vypořádávají s novými vládními regulacemi, které mají údajně snižovat produkci CO2 a bojovat proti globálnímu oteplování? Reportér Roman Balmakov pátrá po tom kolik farmářů v důsledku regulací zkrachovalo a jak to ovlivňuje nedostatek potravin a ceny potravin v celosvětovém měřítku. Sleduje původ a kořeny politické agendy, která stojí v pozadí regulací a nabídku alternativních zdrojů výživy v podobě červů a kobylek, které mají podle agendy nahradit zvířecí maso. (Moco)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

Moco 

všechny recenze uživatele

Zajímavé souvislosti mezi desetiletí připravovanou politickou agendou, stoupajícími cenami potravin, krachováním malých farmářů a nabídkou "nových forem lidské výživy" v podobě výrobků z červů a kobylek. Nemyslitelné se stává skutečností a otázkou je, proč jsou nuceny ke krachu malé farmy a velkochovy zůstávají nedotčeny nebo jak může u všech všudy chov krav ovlivňovat globální oteplování? Nejprve to nedává smysl, ale poté začínají jednotlivé události zapadat do celkového obrazu, který se spíše začíná jevit jako dlouhodobě připravovaný plán. A jaký má být cíl a výsledek plánu? No to ať si každý promyslí po shlédnutí snímku a vlastním výzkumu sám. Závěry jsou za mě zajímavé. ()

Zajímavosti (1)

  • „Uprostřed této nejisté situace (kterou způsobila válka na Ukrajině) v oblasti potravinové bezpečnosti vlády mnoha zemí zaváděly ‚zelené politiky‘, které zemědělce fakticky spoutávaly a nutily je opouštět jejich půdu,“ vysvětluje režisér Roman Balmakov, proč se rozhodl natočit dokument Válka proti farmářům. (Moco)

Reklama

Reklama