Reklama

Reklama

Veselá cesta Pavla Klimeše

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2023, 26 min

Obsahy(1)

Inspirující setkání s výraznou osobností východních Krkonoš, díky které známe historii všech původních staveb a jejich obyvatel... Pojmem veselá cesta se dá jednoduše shrnout celá profesní kariéra Pavla Klimeše. Krkonošský rodák je muž mnoha profesí. Opravuje cesty a chalupy, informuje návštěvníky o tom, jak se v Krkonoších neztratit a spolu se svou neziskovkou Paměť Krkonoš dokumentuje lokální příběhy, tak abychom na ně v budoucnosti nezapomněli. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Vystudoval jsem mimo jiné sociální a kulturní ekologii na Karlovce a jezdili jsme na praxe krajinné ekologie. Dokument je velmi dobrá komentovaná prohlídka tohoto drsného kraje. Souhlasím, že lidé poznají pěkné auto, ale ne pěkný dům a asi ani pěkný dokument. Dokument v archivu České televize. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem hodnotil dokument o Nekonečném optimistovi z Goralie Janu Siwém. Je jedno, kde podobní lidé žijí a co činí, je-li to ku prospěchu celku anebo jiným lidem. Vždycky musí mít na své životní cestě přibalenou velkou dávku optimismu, nadšení a musí milovat lidi. Sám ze své zkušenosti vím, že to není snadné. S tím se už ale člověk musí narodit. A věřím tomu, že mít lásku k horám, navíc Krkonošům, není zrovna těžké. ()

Reklama

Reklama