Reklama

Reklama

Technické klenoty

(seriál)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V naší zemi je mnoho unikátních technických památek, jejichž význam překračuje hranice a čas. Díky talentu, umu a odvaze našich předků byl vytvořen jedinečný odkaz, který můžeme považovat za naše národní industriální dědictví, ať už jde o mosty, textilky, mlýny nebo vojenské pevnosti. Každý z osmi dílů cyklu je založen na představení tří technických památek, které v dané kategorii staveb představují milníky ve svém oboru a společně reprezentují technologický vývoj v dané oblasti. Zatímco efektní kamera zachycuje jejich působivou industriální podobu ze vzduchu, země i v podzemí, zvídavý průvodce Miroslav Táborský vysvětluje funkce jednotlivých památek a ozřejmuje jejich význam v rámci společenského a historického kontextu. Důležitý je zde důraz na účel staveb a jejich efektivitu, a také na vynalézavost našich předků, přičemž příběhy vzniku jednotlivých staveb jsou zde rámovány životními osudy jejich stavitelů. Divákům tak každý díl nabídne nejen inspiraci, ale i nové, překvapivé pohledy, příběhy a informace s památkami spojené. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Technických památek je v Česku mnoho, takže klidně může vzniknout další série. Pořad je i díky Miroslavu Táborskému populárně naučný vedený takovou formou, která baví. A divák má možnost nahlédnout pod opravdové unikáty. Ze všeho nejzajímavější mi přišly Vodní elektrárny. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Před časem publikované Technické památky...s Hanákem mě bavili více. Tady je to mnohdy zaměření spíše výhradně na fanoušky daných odvětví, a tady musim říct, že věci jako vodní elektrárny nebo pivovary prostě nejsou něco, co bych já osobně navštěvoval a tak ani povídání o nich, či návštěvy objektů nejsou to pravé ořechové. Miroslav Táborský je pochopitelně zkušený televizní průvodce, působí fajn, trochu retro dojmem, což vzhledem k tomu, že jde mnohdy o historii, tak je to fajn. ()

Reklama

Galerie (47)

Reklama

Reklama