Reklama

Reklama

Poslání

(TV film)

Obsahy(1)

Kdo jsou lidé, jejichž úkolem je pomáhat a chránit? Jak náročná je příprava na práci policisty, či policistky, proč si volí toto povolání, co všechno musí zvládat a jak to ovlivňuje jejich soukromí? Několik zástupců tohoto náročného zaměstnání sledovala v novém dokumentu L. Rudinská... Dokument pojednává o rozmanité práci Policie České republiky v útvarech a složkách na území celé České republiky. Bylo vybráno pět příslušníků různých věkových a národnostních skupin. Setkáme se zde s autentickým, životu nebezpečným nasazením romského příslušníka na obvodním oddělení v Jirkově, ukrajinského zaměstnance, při odhalování podvodu na pasovém oddělení. Uvidíme příslušníky speciálního mobilního týmu při zásahu na Letišti Václava Havla, a zjistíme že policie spolupracuje i s mezinárodními složkami při pomoci s uprchlíky. Protipól k mužskému světu ztvárňuje mladá žena, příslušnice z dopravní policie, kterou uvidíme v práci i při sportovních akcích s kolegy. Zjistíme, jak se dá skloubit náročná profese s rodinným životem. Budeme sledovat pestrost policejních složek a jejich činností, a také možnosti, příležitosti a životní šance, které tato práce, jež je spíše posláním, samotným příslušníkům přináší. Nahlédnutím pod pokličku si uvědomíme, jak je policejní systém propracovaný a dostaneme příležitost poznat jeho důležitost a nenahraditelnost ve struktuře naší společnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že jako náborové video by film asi neobstál. Sledujeme různé druhy policistů a vysvětlení jejich práce. U některých scének jsem si ale nebyl jistý, zda jsou hrané pouze pro dokument nebo reálné. Přikláním se k první možnosti a pravda je, že v tom případě byly opravdu slabé. Zkrátka se sejde partička poldů, kteří nám povypráví o své práci. Z tohoto pohledu pak ale vychází lépe i Policie v akci, kde jsou vidět nějaké skutečné a reálné zásahy. Kdyby ale někdo byl rozhodnut předem, že k policii půjde, může se třeba díky tomuto pořadu začít vybírat u které policejní složky by chtěl sloužit... ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Přiblížení práce u policie formou osobních příběhů zpovídaných aktérů a také formou ilustračních zákroků. Práce u policie se tady trošku romantizuje, realita je o dost tvrdší. Ale jako náborové video to může fungovat. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který docela atraktivním způsobem i skrze osobní život konkrétních policistů přibližuje rozmanitost práce u různých policejních složek. Jednak může leckoho motivovat, aby se k policii přihlásil, a jednak i přibližuje složitost policejní práce veřejnosti. Snímku bohužel ubližuje špatně synchronizovaný zvuk s obrazem, což ruší zejména při detailních záběrech na mluvící obličeje. Škoda této technické nedůslednosti. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama