Reklama

Reklama

Gokudô bôzu: nenbutsu hitokiri tabi

všechny plakáty

Recenze (3)

erl 

všechny recenze uživatele

Wakayama dokazuje že je velmi schopný a sympatický herec. Mírné kopírování Zatoichiho mi tolik nevadí. Přece jen jsme v rodině:-) Dynamická režie , skvělá akce , monstrózní hudba , grandiózní finále a celková svižnost mi prostě nedovoluje dát tomuto snímku méně než *****. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na přelomu 60. a 70. let natočil legendární japonský herec, režisér, zpěvák, martial arts bojovník a "GRAND-master" boje s mečem Tomisaburo Wakayama šestidílnou sérii "Wicked Priest", která vyprávěla dobrodružství budhistického mnicha, který je tak trochu uličník, protože nějaký půst či odříkání mu příliš neříká, je strašně moc na ženské a je to taková veselá kopa... Když však příjde na věc a zaplete se většinou nechtěně do nějakého bezpráví na slabších, likviduje chladně a vypočítavě nepřátele bez mrknutí oka. Bohužel se mi podařilo sehnat pouze 3., 4., a 5. část série, ale aspoň něco ... jedná se o "ztracený diamant" japonské kinematografie exploitačně-samurajských řezničin a jsem za ty díly opravdu vděčný. Jak známo, Wakayama po dokončení "Wicked Priesta" natočil svoji kultovní a nepřekonatelně geniální šestidílnou nedokončenou sérii LONE WOLF AND CUB (1 - 6). Tento film se také v podstatě nese v podobném duchu, ale ještě více připomíná sérii, kterou točil jeho podobně nadaný bratr Shintaro Katsu a to série ZATOICHI (1 - 26). Wicked Priest spíše připomíná právě Zatoichiho a to i postava, kterou Wakayama geniálně ztvárňuje ... V těch pár filmech, ve kterých jsem ho viděl z něj šel spíše strach a temnota, tady, jak jsem již psal, je to takový veselý a "hodný" mnich, který občas udělá pořádek, když je třeba ... Děj filmu je naprosto jednoduchý, ale pro mne jako nadšence do těchto "řezničin" absolutně dostačující. Wakayama najde vesnici, kde je jen jedna studna a musí se k ní složitě chodit pro vodu. Muži jsou všichni pryč na lovu ryb na delší čas. Nehledě na budhovo učení si zde mnich Wakayama užívá s opravdu krásnými Japonkami - a to musím zdůraznit,do filmu byly vybrány opravdu krásné holky a ne všechny podle mne byly čistě asiatky, některé mi přišly jako nějaké modelky ... Vesnice je přepadena bandity, obyvatelé týráni, studna hlídána a Wakayama začne rozdávat smrtící rány a kopance, mlátit nepřátele holí, ve které má schovaný meč (vyloženě vykrádačka Zatoichiho ...) a v grandiozním finále nastoupí proti zbylé desítce šmejdů v přístavu, po pás ve vodě, svlečen do půl těla, obě ruce a ramena potetovaná barevými obrazci, s mečem v ruce porcuje nepřátele na kusy a moře se barví rudou krví ... Naprosto dokonalá scéna ... Každopádně nedávám plný počet, protože pokud mám srovnat se sériemi stejného subžánru (ZATOICHI, LONE WOLF AND CUB, CRIMSON BAT, ...), přece jen tento film hodně vykrádá Zatoichiho, akce v něm není tolik, kolik bych si představoval, navíc postava, kterou Wakayama hraje není úplně TOP-neporazitelná (jak mám prostě nejradši ...) ... sám do moře z břicha vycedí snad litr krve a v souboji beze zbraně dostane od jednoho bojovníka taky pěkně do těla ... Ale jinak naprostý skvost a asi nejlepší Wakayamovo herectví, jaké jsem od něj zatím viděl (nikdy jsem si nemyslel, že ten chlap dokáže zahrát veselého člověka ...). ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že ve filmu není více soubojů, protože Tomisaburo Wakayama je s japonským mečem v ruce hodně těžký soupeř. Zajímavý a hodně tvrdý je souboj beze zbraní, kdy spolu bojují Shinkai a Ryotatsu. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama