Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ztrápený rozkošný obličejík jedné z nejkrásnějších hereček moderního Hollywoodu musí ke konci zákonitě dojmout snad každého. Co na tom, že bylo Stewartové v době natáčení filmu teprve čtrnáct let - už tenkrát to byla pěkná žába, a je jen škoda, že v dnešní době svoje herecké nasazení zahazuje kvůli snovým penězům za ultrasračky s upíry a vlkodlaky (čeká se na třetí díl)... V dramatech to Kristen náramně sekne a já se přistihnul, že lačně hltám každou, každičkou její appearance na monitoru. Hodně v tomto případě dělá hudba a velmi potešil i bohémský učitel Steve Zahn. Kolem dokola je Mluv brutálnější, vyspělejší a koukatelnější verzí neméně známé Třináctky s Evan Rachel Wood. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Děti sou svině,to mi víme.Pubertální zrůdičky bez špetky svědomí,to mi víme.Šikana je hnus,to mi víme.Ale hlavně Kristen je miláček a skvělá herečka,to mi přece víme!Studené drama,ukazující tvrdou realitu odstrkovaných dětí,z nefunkční rodiny,jenž obklopuje řada nešťastých událostí,které znich dělají introverty.Jen mi tu nesedí Steve Zahn jako chápavý učitel výtvarné výchovy.Jinak solidní drama,za které měla prostě Kristen mít Oscara. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta holka je vážně dobrá. Celý film stojí na jejím hereckém výkonu. Má telent, který by jen tak neměla zahazovat. Zvláštní, jak se mě příběh osobně dotkl. Taková situace změní člověku celý život. Jen si nemyslím, že by se ta mladá holka s tím vším vypořádala takovým způsobem. Ale dobře, je to jedna z možností. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tragickosť tohto príbehu, ktorý je dnes podobný mnohým iným, a z ktorého by bol ešte pred pár rokmi škandalózny film, je v súčasnosti krutou realitou, čo potvrdzuje aj množstvo filmov s podobnou tematikou. Takže začína byť rozhodujúce už nielen šokovať, ale látku aj kvalitne predniesť. To sa podarilo za účasti veľmi dobrého hereckého výkonu Kristen Stewart a solídnej réžie. Flashbacky boli veľmi dobre rozkúskované a použité na tých správnych miestach, dej nenudil, napätie rástlo spolu so spokojnosťou. 80%. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Celý snímek se věnuje jednak šikaně, a druhak jejímu životu v ústraní, mimo kolektiv. A protože jde výlučně o pohled do dívčího světa, šikana je tu - oproti jiným snímkům s tímto tématem - jen v podobě menších ústrků a psychologického nátlaku. Stewart to sice úplně jednoduchý nemá, ale zároveň nedostává takovou sodovku, aby divák nestačil třeštit oči. Její deprimované přeživání každého šedého dne má díky soucitu takový líbivý nádech, a tak dám slušné hodnocení. Z příběhu samotného ale příliš nadšení necítím. Dívky Speak přivítají asi spíše. Drsnějším a autentičtějším snímkem o šikaně je estonská Zkažená mládež. Alternativa: Klass, Ondskan. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Autorka předlohy Laurie Halse Anderson si ve filmu zahraje kuchařku, která na začátku filmu podává bramborovou kaši. (HellFire)
  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)
  • Scéna znásilnění se měla odehrát v lese. To bylo ještě předtím, než Kristen Stewart zjistila, že je alergická na trávu. Když jde domů z párty, má na zádech listí, protože tato scéna se natáčela ještě předtím, než se zjistilo, že je alergická. (HellFire)

Reklama

Reklama