Reklama

Reklama

Traffic in Souls

USA, 1913, 88 min

Recenze (4)

Kass 

všechny recenze uživatele

Film, který stojí jednoznačně za vidění. Nejspíš jde o vůbec první příklad reprezentující to, pod čímž si řada lidí vybaví hanlivě užívané sousloví "americká akční kravina". Ve své době měl tenhle skandální film obrovský úspěch. A i když proběhly zákazy, tak kostky už byly vrženy. I pro současného - připraveného - diváka jde o lehce stravitelný film, jenž dokáže i díky rychlému střihu udržet jeho zájem. Tohle se v bledě modrém točí přes sto let. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V těchto letech byli v USA významné tři žánry: grotesky, válečné nebo pacifistické filmy a tzv. white slave films což je případ tohoto filmu. Tyto filmy byly hodně senzacechtivé a poměrně brzy se dostaly do kritiky a zanikly, protože reformátoři chtěli, aby byly filmy morálně nezávadné. Film se mi líbil, je poměrně zábavný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu má snímek "Traffic in Souls" nesmírně zajímavé téma, protože se jedná o kriminální film, i když nikoli vyloženě akční, kde se žena snaží s malou pomocí strážníka zatočit s nucenou prostitucí, která už stačila semlít její sestru. Není to v obraznosti nijak explicitní, to zase ne, ale to téma je pojato zajímavě a i po více jak sto letech má smysl se na film kouknout. ()

Reklama

Reklama