Nangman jagaek
Romantic Assassin
Komedie / Fantasy / Romantický
Jižní Korea, 2003
Je-gyun YunHrají:
Min-jong Kim, Seong-guk Choi, Jae-yeong Jin, I Shin, Ju-yeon Go, Heung-su Kim, Gu Jin- komentáře
May
Inteligentní teen-komedie zakomponová do histrociké mýtické Korey. Úchvatné obrazové zpracování s momumentálními prvky ve stylu Zhang Yimouova Hrdiny. Příběh není složitý, místy hloupý ale pořád na hranici únosnosti. Je to moderní pohádka s duchy, spoustou bitev, s pár vztahy, ale hlavně strašně krásně natočená.(4.11.2004)
tombac
Lehko na bojišti, těžko na cvičišti... Pětici bojovníků-patlalů si vezme do parády 5 sexy dívčích duchů a předvede jim, jak si v letu ladně odsekávat kusy oblečení včetně růžových kalhotek :-) Marná snaha, když ti ťunťové místo boje před protivníky pitoreskně stepují a ukazují jim bimbasy :-) Ale haštěřivé létající krasavice se na tenhle tyjátr dívat nevydrží... Prazvláštní komedie ze 16. století, v němž hezké Korejky v podprdách trsají na techno na středověké diskotéce (!), jeden z bojovníků bojuje ve vizuálně skvěle provedené scéně v dešti opravdu jako Hrdina (tvůrci se inspirovali i Tygrem a drakem), aby záhy dělal opičky a šmátral v latríně... Směska humoru, trochy infantility, bojových scén a dojemné romance... Možná by toho trapného šaškování mohlo být méně, ale jinak povedený filmík jsem si tím zkazit nenechal. Spoiler!: Trochu mě zklamalo, že ten rozkošný psík neočůral tlemící se hlavy vykukující z písku. Ale což, nemůžu chtít všechno :-) 7/10(18.4.2006)
Shit
Neuvěřitelná blbost, ale ještě teď se tomu musim smát. Ta pětice "bojovníků" je absolutně dementní a to i když nejsou ještě v boji, když na to ale přijde, tak buď statečně zdrhnou a obzvláště jejich velkej mistr je na to expert nebo začnou předvádět strašný bojový kokotiny, pištět a na závěr si stahujou i kalhoty, aby soupeře vyvedli z koncentrace, což se ale stejně moc nedaří, přičemž jsou ale naštěstí záběry, který bych zrovna nepotřeboval vidět zcenzurovaný černým puntíkem. Krom toho, i když to nepůsobí jako teen komedie, tak se tady i aspekty z ní najdou a neni to rozhodně ojedinělý.(2.11.2008)