Reklama

Reklama

Supaidâman

(seriál)
Japonsko, 1978, 30 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Šózó Iizuka

Obsahy(1)

Japonský hraný seriál o Spider-manovi ze spolupráce studií Marvel a Toei. Zachovává klasický Spider-manův kostým a schopnosti, vše ostatní se ovšem radikálně liší od komiksové předlohy. Pavoučí kostým zde obléká motocyklový závodník Takuya Yamashiro, jenž schopnosti získal od umírajícího mimozemšťana. Zároveň je vybaven vozem GP-7 a především kosmickou loďí Marvellerem, která se umí změnit na obřího robota Leopardona. Toho Takuya mnohokrát využije k obraně Země před výtvory ďábelského profesora Monstra. (Ertai)

(více)

Recenze (2)

NifKor 

všechny recenze uživatele

Co na to říct... Šikmoočka to prostě umí. Zatím viděn jen 1. díl ale už teď je to best Spiderman, který zde je šíleně podhodnocenej. V dalším díle chci vidět Godzillu proti Optimus Primovi jinak se naštvu. 9/10 ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Už som videl rybu grcať, Fica odstúpiť a teraz aj japonského Spidermana zo 70-tych rokov. Nevedieť že toto mohol niekto niekedy vtedy v Japonsku brať vážne, asi by som si myslel že to má byť nejaká grindhouse retro paródia podobne ako Italian Spiderman. Na druhej strane, vidieť to v tom správnom predpubertálnom veku, asi by som si nadšene ucvrkol, lebo táto nádhera v elasťákoch sa s tým neserie. Tentoraz žiadne pavúčie uhryznutie, hrdina získava schopnosti od umierajúceho emzáka z planéty Spider a musí bojovať proti zloduchovi s reprákom v oku a jeho nohsledom s holubími zobákmi. Naviac má Supaidaman svoj ovocný spidermobil a obrovského robota menom Leopardon ( pardon Leo ), čo je pre Japoncov absolútna nevyhnutnosť. Ale hlavne je to značná prdel a kozy v jednom. Supaidaman hádže srandovné karate pózy, lezúc po stenách vystrkuje na divákov svoj pevný sexy zadok, hojdá sa na lanách ( pavučinách ) s úžasným "uííííííííí" zvukovým efektom a fackuje dementných záporáckych nímandov. Na záver potom vždy súboj s nejakým gumeným monštrom ako napr. žraločí mutant zvracajúci torpéda, lietajúci mozog či karfiolhead a zakažým zvíťazí keď vytiahne svoj blyšťavý meč a hodí ho súperovi do papule. A ten efekt "morfovania" keď na hrdinu po zakričaní do emzáckeho náramku odkiaľsi spadne vyžehlená naškrobená handra alias kostým, to treba vidieť! lebo kto neuvidí neuverí... ()

Reklama

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Leopardon je 60 metrů vysoký a váží 25000 tun. Jméno má podle německého tanku Leopard 1, který však váží pouze 42,2 tun. Marveller je 45 metrů dlouhý a váží také 25000 tun. (zmrazeny_kure)

Reklama

Reklama