Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, pár výhrad žel mám. Ale jsou to drobné výhrady. Trošku mi vadila modrá barva pleti mimozemšťanů, protože třeba u té holky mi to připomínalo Šmoulinku. Ta japonská animace je chvílemi naprosto geniální, aby tam pak animátoři prdli rádoby vtipnou postavičku jak z Dobrodruhů z vesmíru (ano, jeden z členů skupiny). Některé skladby bych prohodil, třeba ta u pohřbu se ke scéně moc nehodila. Samotná hudba docela ušla, jen to, že některé skladby stojí na repetitivnosti, mi chvílemi vadilo - a asi nejvíc u závěrečné, skoro nekonečné skladby. AVŠAK. Jinak mne celý film hodně potěšil. Říkal jsem si, že takhle kdyby někdo zfilmoval od ELO Time, to by bylo super. Tady to trvá hodinu a nápadů je, že by z toho Američani natočili 24 sezón nějakého seriálu. Vážně mne to hodně bavilo, a když už jsem si myslel, že jsem tvůrce prokoukl a vím, co bude dál, přišli s docela nečekaným zvratem. SPOILER SPOILER A ten nápad, že Mozart, Jimi Hendrix nebo Ella Fitzgerald vlastně byli mimozemšťané mne hodně nadchl. KONEC SPOILERU Navíc tam jsou drobné špílce jako fotbalový zápas Francie a Japonska, který je v určitou chvíli 1:1 (ha ha, kdo zná japonský fotbal, tak ten vtip pochopí daleko víc) nebo že na zlatých deskách jsou nominováni Daft Punk. Celkově to má přes určité smutné momenty hodně poztivní náboj, a to mezigalaktické spojení s mimozemšťany při koncertu je hodně příjemná vize. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s duem zvaným Daft Punk, které se právě díky tomuto filmu stalo jednou z mých oblíbených kapel. Už jenom nápad udělat z celé desky jeden celý film na sebe navazujících klipů je velmi originální. K tomu přidejte opravdu zajímavý příběh, zápletku, postavy, které jsou sympatické a propracované aniž by řekly jediné slovo, zlotřilého záporáka, veselou taneční hudbu, prokládanou melancholickými kousky jako Something About Us (nejlepší song), no a v neposlední řadě je to celé ještě anime. Velký palec vzhůru. 9,5/10 ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Bola raz jedna pokojná planétka, kde sa ľudia od rána až do večera zabávali a užívali si život. Všetko sa však zmenilo keď na ich planétu uskutočnili inváziu podlí pozemšťania. Úsmev z pier a chuť do spevu im síce nezmizla ale život, aspoň niektorých jednotlivcov, bol výrazne ovplyvnený. Vydávajú sa na nebezpečnú púť tajomným vesmírom aby zachránili svojich unesených priateľov. Je priam neuveriteľné čo všetko sa dá rozpovedať len pomocou hudby v spojení s pár obrázkami. Hudba síce bola skvelé, no od mojich vysnívaných melódií je teda na míle vzdialená. Keďže hudba bola hlavnou kvalitatívnou zložkou tohto diela, skutočnosť, že štýl hudby mi nesadol zrovna najlepšie sa podpíše nad tým, že nemôžem toto hudobné anime ohodnotiť 5*. Musím priznať, príbeh ma dojal a aspoň čiastočne zodpovedal otázku odkiaľ sa u nás berie všetka tá čudná hudba ktorú dnes počúvame. ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Nejdelší videoklip, jaký jsem kdy viděl :) Parádní mix anime a nezaměnitelného hudebního stylu dua Daft Punk, ve kterém samotná dějová linka je sice velmi jednoduchá až naivní, ale bohatě ji vynahrazuje celková originalita příběhu a krásná animace. Ta se celá nese (stejně jako předkládaný hudební styl) na vlně retro, čímž pro hodně lidí, včetně mě, získává nemalé kouzlo. Daft Punk si běžně nepouštím a ani po tomhle ho zřejmě poslouchat nezačnu, ale na tento skvělý "hudebně-animovaný" počin se rád kouknu zas a znovu. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Interstella má od muzikálu hodne ďaleko, keďže postráda takmer všetky jeho črty a vlastnosti. Je to čistokrvný videoklip, akurát natiahnutý na takmer celovečernú stopáž. Avšak ako videoklip je dokonalý. Celý čas ide vynikajúca hudba Daft Punku, v popredí sa odohráva zaujímavá story, a to všetko v prekrásne animovanom anime balení. 10/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se postupně můžete dozvědět jména všech hlavních hrdinů, vyjma osamoceného astronauta, který se jmenuje Shep (Thomas Bangalter). (FFilipCZ)
  • Film slouží jako vizuální průvodce albem "Discovery" skupiny Daft Punk. Nemá žádné dialogy a je v něm minimum zvukových efektů. (Jantar2)
  • Skladba „Superheores“ obsahuje vysamplovaný vokál „Something is in the air“, který pochází ze skladby „Who's been sleeping in my bed“ od Barryho Manilowa. (l3ricktop)

Reklama

Reklama