Reklama

Reklama

The Sewing Circle

Krátkometrážní / Pornografický
USA, 1992, 7 min

Režie:

Richard Kern

Kamera:

Richard Kern

Hrají:

Kembra Pfahler

Obsahy(1)

Jedna místnost, tři mladé ženy a jedna z nich si nechává, zašít vagínu... (5150)

Recenze (11)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Zprostředkování pohledu na zašití jedné vagíny - bez větších uměleckých ambicí, zdá se. Statečné a hravé děvče, thámbs ap. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Žiadny príjemný zážitok, pozorovať zašívanie pyskov ohanbia. Kern čosi podobné ukázal už vo filme Pierce. Tam sa prepichovala prsná bradavka. Aj pri tejto performance sa všetci dobre bavia. Uvoľnená atmosféra bolestivej exhibície zosilňuje jej šokujúci charakter. Zašitím vchodu do vagíny sa ironicky napĺňa túžba republikánov po stopercentnej protipotratovej politike (žiadny sex = žiadny potrat) a zároveň sa tým zabraňuje vzniku mladých voličov strany, ktorú mal režisér riadne v zuboch. Filmársky ide o prostý záznam "operácie" bez použitia hudby. Nadbytočne explicitné a vzhľadom k zamýšľanému efektu aj pridlhé a bez humoru (ak nemám ako humorné brať to, že aktérky sa smejú). ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009 Asi bych si své hodnocení měl nějak obhájit, protože neobjevuji potěšení z bolesti a v mládí jsem nemučil zvířátka (jinými slovy: nepovažuji se za sadistického či masochistického úchyla); navíc nemám za to, že šlo primárně o snahu šokovat. Scorsese natočil kraťas s holícím se mužem BIG SHAVE, ve kterém protestoval proti válce ve Vietnamu a eskalujícímu násilí páchané v něm, Kern zase zachytil doborovolné zašití vagíny Kembry Pfahlerové. Kembra, představitelka Cinema of Transgression, má na tričku nápis "Young Republicans" a jsme v roce 1992, kdy ve Spojených státech končila po dlouhých letech vláda republikánů. Liberální politické gesto a návod pro všechny mladé republikánky: děkujeme, nemnožte se. 7/10 ()

dwi odpad!

všechny recenze uživatele

Šok z mrzačení ženského těla tvoří asi nejhůře stravitelnou a mrzkou exhibici od R. Kerna, která provětrá mozek i zkušenému gorefilovi. Dvojice aktérek z jakéhosi „piercing salónu“ doslova zašijí pochvu jedné ze zákaznic. Na ostrosti dojmu se podílí i materiál (Super-8), absence hudby a fakt, že o žádný fake se rozhodně nejedná. Pokud jste v mládí rádi mučili zvířátka a objevujete potěšení v bolesti, potom si u Sewing Circle budete doslova debužírovat. ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že zašívání vagíny může být taková nuda. Umělecká impotence s anarchistickými tendencemi a nefalšovanou snahou šokovat, která vyznívá více než do ztracena. ()

Galerie (4)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama