Reklama

Reklama

Balance

Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Západní Německo, 1989, 7 min

Obsahy(1)

Kdesi v hmlistom priestore sa vznáša plošina, na ktorej stojí päť mužov, ktorí udržiavajú jej rovnováhu. Zrazu sa jednému z nich podarí kdesi z neznáma vyloviť červenú hraciu skrinku, no po počúvaní hudby z nej túžia aj ostatní. Kvôli svojmu sebectvu, neprajnosti a chamtivosti sa snažia mať skrinku len každý sám pre seba, pričom postupne padajú z plošiny, až na nej ostane len jeden muž. Ten sa ocitá na jej okraji a oproti nemu na druhej strane leží skrinka, avšak sám je úplne bezmocný aby sa k nej dostal. Krátky film dostal okrem Oscara aj niekoľko ďaľších ocenení. (curunir)

(více)

Recenze (57)

Thorgerda 

všechny recenze uživatele

Geniální alegorie, a velká škoda, že se oba tvůrci po oscarovém úspěchu vydali už jen komerční cestou. Při snaze dopídit se nějaké jejich další práce, dovedl mne google na jejich stránky, z kterých na mne vypadlo pár odvarových variací na úspěšný film, tu jako reklama na Mtv, tu jako reklama na nějaké noviny, a bůhvíco ještě... a potom už jen jakési plastelínové skeče á la Aardman .... To je hodně smutnej vývoj, už vzhledem k tomu, jaký téma ten první film vlastně řeší... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Oscarová krátká filmová hříčka - 5 panáků balancuje na naklánějící se desce. Zprvu vzorně spolupracují při udržování rovnováhy, jakmile však mohou získat hrající "poklad", začnou bojovat každý na vlastní pěst a spolupráce se změní v konflikt kdo z koho. Myslím, že nejen v politice vidíme to samé každý den, pokud jde o koryta. Celý film (7:31) http://www.youtube.com/watch?v=91bNp7HJolE ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Oskar? Za co? Nevím, ale tuhle myšlenku, kterou tento film celkem jednoduše a celkem i dost otveřeně představuje mě osobně nijak nenadchla. Nebo neneadchla - abych se vyjádřil přesněji - ona ani nadchnout nemůže - a ukazuje lidské vlastnosti a jejich následky. Nejsem moc velkým milovníkem lidí a o jejjich chybách vím už dost dloho a snad proto mě tento kraťoučky filmek ničím nepřekvapil. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Wau, hodně drsné. Za prvé vypadali napůl jako Fantomas, napůl jako Voldemort. Za druhé brilantní nápad. Za třetí v jednoduchosti je krása. Za čtvrté všeci jsme sobci a pak to skončí tím, že zůstanete sami i bez hračky jako tady ten VoldemoFantomas číslo 33. P. S. Jak elegantně zkopnul toho posledního aka.. já si pískám, já nic. Možno zhlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=vZiEt5RUYSk ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a originální myšlenka, poutavé provedení... to jsou možná ty nejdůležitější aspekty krátkých animovaných filmů. Oboje v sobě západoněmecká Balance ukrývá. Navíc nese jednu znepokojivou skutečnost (přičemž intepretací je povícero): a to sice, že člověk je tvor mocichtivý, sobecký a bezohledný. Tedy někdy. A že naše kroky mohou ovlivnit kroky dalších, načež je pak snadné narušit tak křehkou rovnováhu... 80% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama