Krvavé housle

Red Violin, The

Drama / Romantický / Mysteriózní / Povídkový

Kanada / Itálie / Velká Británie, 1998, 131 min

• Houdini

Oscar 1 : Hudba(21.3.2004)

Hezky natočené, ale nijak ohromující.(19.6.2004)

Pár scén vcelku zajímavých, ale jako celek možná až příliš akademické (tj. nezáživné). Některé epizody zajímavé jiné méně, ale jejich střídání mě spíše rušilo. A jediný spojovací článek – housle, pro mě nebyl tak „zajímavý hrdina“, abych s ním bez problému sledoval skoky z různých dob a od různých hrdinů vždy někam jinam.mimochodem hudba velice vyzdvihovaná – snad jsem ještě neviděl recenzi, kde by neměla nejvyšší hodnocení – na mě bůhvíjak nezapůsobila.(7.6.2003)

Musím říci, že pár filmů o hudebních nástrojích jsem již viděla, nebo alespoň s nimi nějak filmy spojené a i když se mnohdy jednalo o díla opravdu mistrovská, vždy mi tam chybělo trošku citu, trošku něčeho nepopsatelného .. a tenhle film mi to dal. Je to opravdu kouzelný, překrásný film o - jak je již v názvu - houslích. Nikdy bych nečekala, že mě tenhle film tak potěší, překvapí, uspokojí .. líbilo se mi tam vše, prostě krása! A je to jedna z mála rolí Samuela L. Jacksona, která mě chytla za srdce!(21.5.2008)

Rozpočet $18miliónovTržby USA $9,495,408Tržby Celosvetovo $-(9.2.2010)

Podařený snímek, který bohužel nemá stejně vyrovnaný scénář ve všech povídkách. Je až s podivem, že je všechny natočil jeden režisér.(20.11.2003)

Vydarená dráma o prekliatych husliach. Jednotlivé príbehy sú pútavé, obohatené o zaujímavých hercov (Flemyng, Jackson...). Nenápadné ale pôsobivé.(19.12.2004)

Velmi dobře natočený snímek o houslých, které každému svému majiteli přinesly momenty štěstí i největší smůly!Škoda že ne všechny pasáže jsou tak dobré, jako ta poslední se Samuelem L. Jacksonem!(12.10.2002)

Nádherné obohatenie filmovej žánrovosti. Dôkaz toho, že aj "vec" môže mať svoj vlastný životný príbeh. Dokonale pútavé časti "života" husiel, najmä spôsob, akým si tvorcovia poradili s prerozprávaním celej ich histórii nadchne najviac. Nenápadne plynúce dve hodinky zabalzamujú nielen oči, no hlavne uši dostanú krásnu odmenu. Je mi jasné, že nie každý vie oceniť náročnosť tohto nástroja a mojich deväť rokov hrania na tento nástroj spravilo svoje, no už sa radšej na tú krásnu hru len pozerám a počúvam. 85%.(22.6.2007)

• Hunt

Hudba: John Corigliano(29.10.2011)

Pamatuji si matně, že jsem tento film kdysi zhlédla v rámci vyučovací hodiny na Základní škole. Vybavují se mi z něj jen ty housle. Takže, až bude někdy v TV, ráda bych se na něj po letech podívala znovu a již jako právoplatná filmová fanynka, jej tak mohla náležitě zhodnotit a ocenit.(5.1.2006)

Příjemný film plný krásné hudby, Průžez stoletími s mnoha dramatickými zápletkami. K úplnému úžasu mi však přece jen chyběla o poznání větší hloubka.(27.1.2012)

Slabší 4* - z tohoto tématu se dal udělat nezapomenutelný film, což se bohužel (z mého hlediska) nestalo. Takhle mohu uznat, že je zajímavý, působivý, leč smrdí nevyužitým potenciálem. 75%(20.2.2009)

Čím je vůně pro Parfém, tím je hudba pro Krvavé housle; film by bez ní nemohl existovat. Nejen, že je to film o hudbě, ale jednotlivé scény by bez ní vyzněly plytce a nezajímavě. Hudba je tím, co jednotlivé příběhy drží pohromadě a dává vznikat působivému obrazu. Pokud bychom soudili každou dějovou linku zvlášť, museli bychom si přiznat, že nejsou nijak originální, ale přidejme k tomu mystiku houslí s lakem z krve, hudbu a S. L. Jacksona a funguje to. A funguje to hodně dobře.(29.12.2008)

• danecek24

57. Zlatý Glóbus za rok 1999 - nominace (1) - Nejlepší cizojazyčný film - Kanada(9.12.2008)

Povedený pokus o životě jedněch houslí. Působivé, pěkně zpracované, mystické, multipohledové. Rozhodně film, který stojí za shlédnutí.(11.7.2008)

Velmi dobré drama o houslích, jež přecházely z majitele na majitele a psaly tak svůj prokletý příběh. Film je rozdělen do několika povídek, které vyprávějí o osudu majitelů těchto houslí. Bylo to poetické, plné citu a romantiky. Velmi pěkný příběh. Není to profláknutá věc, ale každého určitě potěší a zaujme. Vřele doporučuji.. 80%(17.11.2009)

Neskutecna pout vyjimecneho hudebniho nastroje - housli je zakoncena v aukcni sini pri jejich drazbe a pritomnosti vsech zajemcu, kteri bud osobne nebo pres generacni minulost prisli se zminenym skvostem do kontaktu. Pozor ale na zajice v pytli... 70%(31.1.2010)

• LEATHERFAC

Vážení přátelé... Kýčovitá sračička s neskutečně škrobenými dialogy - rudé housle/červená knihovna - v pondělí na NOVĚ!!!(22.12.2010)

Nádherný film a nádherná hudba. Úžasné niečo..... Za niektoré hluché pasáže strhnem jednu*(28.12.2005)

<< předchozí 1 2