Reklama

Reklama

Kuon Puos Keng Kang

  • USA Snake King's Child
Kambodža / Thajsko, 2001, 108 min

Obsahy(1)

Nhi žije v malé kambodžské vesnici, spolu se svou dcerou a neustále opilým manželem. Při jedné výpravě do džungle Nhi ztratí svoji mačetu, zjeví se ale obrovský had který jí mačetu vrátí, pokud mu Nhi slíbí že ho bude milovat. Ta souhlasí a had, který je ve skutečnosti hadím králem a o půlnoci se může proměnit v člověka, od té doby navštěvuje jejich dům. Po nějaké době Nhi zjistí, že je s hadím králem těhotná. Když to ale dozví její manžel zabije ji i hada. Jejich dcera naštěstí díky kolemjdoucímu mnichovi přežije, nese si sebou však znamení hříchu svých rodičů. (Raztubyl)

(více)

Recenze (1)

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Dosti zvláštní, sledovat znovuzrození celé kambodžské kinematografie, za což je Kuon puos keng kang považován. A lepší látku na něco takhle významného si tvůrci opravdu vybrat nemohli - filmy o hadím králi ke Kambodži patří stejně jako třeba Angkor Wat. Velmi nízký rozpočet filmu rozhodně prospěl, není totiž díky němu tak nacpaný škaredým CGI jako pozdější kambodžské horrory. I když jako horror bych ho ani neoznačoval, je to opravdu spíše romantické fantasy, s trochu pomotaným příběhem ale zato parádní kamerou a občas i hudbou. A obdivuju obě herečky jež musely na hlavě nosit svíjející se klubko živých hadů, já se svým strachem z nich bych nebyl ochotný se k nim ani přiblížit. Jejich obět se ale rozhodně vyplatila, takhle skvěle a živě by žádné CGI nikdy nevypadalo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Pro scénu, ve které má mít herečka Ampor Tevy sex s hadím králem, byla z buddhistického chrámu přivezena 4,5 metru dlouhá krajta, kterou pak položili na ležící herečku. (Raztubyl)
  • V roce 2001 nebylo ještě v Kambodži, zpustošené vládou Rudých Khmérů a vietnamskou invazí, jediné funkční kino, a film se tak promítal v parcích nebo na dvorku jedné televizní stanice v Phnom Penhu. (Raztubyl)
  • Kvůli velmi nízkému rozpočtu a špatné technické vybavenosti si tvůrci nemohli dovolit žádné složité počítačové efekty. Aby se mohly natáčet scény, ve kterých má Soraya (Pich Chanbormey) na hlavě místo vlasů svíjející se hady, museli tvůrci přilepit živé hady k čepici, kterou si pak herečka nasadila na hlavu. Ta když poprvé tuto čepici uviděla, rozbrečela se a odmítla si ji nasadit. Režisér ji proto musel přemlouvat, aby se chovala profesionálně, což se mu nakonec povedlo, a herečka si na hady po čase zvykla. Občas se ale stávalo, že se některý z hadů odlepil a štáb jej pak musel chytat. (Raztubyl)

Reklama

Reklama