Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

obitus 

všechny recenze uživatele

Nadherne natocena zalezitost plna vybornych napadu. Kamera a triky se v pohode vyrovnaji americkym megaprodukcim a herci jsou prijemne civilni. Samotna idea Nocni hlidky je skvela, bohuzel film je opravdu dost zmateny a velke mnozstvi detailu nechava divakovi k domysleni. S klidem by mu slusela dvojnasobna delka, nebo vypusteni linie s prokletou zenou. Prvni dil trilogie dava tusit, ze z Ruska prichazi neco opravdu velkeho. Tesim se na dalsi dily. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Stačí přečíst kousek knížky a hned se člověk lépe orientuje. Ve filmu je vše podstatné vysvětleno a pochopení veškerého dění závisí pouze na divákově pozornosti. Bekmambetov je Bůh! Nádherná práce s detaily a předměty na scéně, dynamický střih a uhýbání před složitými triky, které by se jinak za drahé peníze odehrávaly před statickou kamerou. Skvělé herecké obsazení. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to takovej mix mezi filmy Blade, Krotitelé duchů a Matrix. ze všech těch filmů je vybrána nějaká část, ale bohužel většinou to nedosahuje takový kvality, stejně tak je tady snaha o úchvatnou kameru a z každý scény sálá snaha o co nejstylovější záběry a někdy toho je už oprvadu moc a ruší to celý děj, který taky neni úplně doladěn, připadal mi takovej roztříštěnej a zmatenej a zase trochu zbytečně, klidně by to sneslo trochu zjednudušit, ale nápad je dobrej a pokud se vychytaj nějaky mouchy tak další díl by už mohl být hodně dobrej ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý fantasy počin, ve střední části bohužel poněkud (hodně) zmatečný, a těžko pochopitelný, (proč se vlastně děje to, co se děje, a co že se to vlastně děje), ale přesto silně nadupaný, se skvělou atmosférou a surovým videoklipovým zpracováním. Rozodně sem se nenudil a dávám 5, s tím,že kritiku si nechám na druhej díl. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lenin si z toho sedá... fantasy spát mu nedá. Kýho výra, netopýra... baterkou když osvítíš, Moskva v divém VÍRU zmírá, bez knížky nepochopíš!" Místo vodky stakana prasečí krve na zdraví a pak blivno. Trestuhodně nepřipraven a nevybaven, bez buzoly, mapy města a zejména bez znalosti knižní předlohy, ve filmu beznadějně ztracen, jak sibiřský kolchozník v moskevském metru. Ну я наконец понял, která bije, resp. která hryže, ale bylo mi to platné jak Leninovi zimník. Neužíval jsem si. Pro mé kalné oči bylo ve fantasy baterce až moc SVĚTLA a chandradumkových otázek (jasně, číst knihu). Omluva JINÝM divákům, ale otravovalo to jak v dětství pionýrský kvíz "O zemi, kde zítra již znamená včera". Co je lepší, světlo nebo tma? Když (se) zhasnu, to už si nikdy nerozsvítím? Ani po zpovědi u popa, když se pravoslavně polepším a přestanu svým bližním PÍT KREV? Jezdí se v Moskvě po ulicích vlevo nebo vpravo? A jakou rychlostí? Proč se, PROKLATĚ, z krásné sovy, vypůjčené z voliéry National Geographic, vylíhla nehezká placatá kikina, která akorát zbytečně zasvinila kuchyňskou linku peřím a vanu slizem? Vážně si to tygřice chtěla rozdat s ruským medvědem (nemyslím Putina, ale Alexandra Samoljenka) a proč jim to kazišuk režisér překazil? Který meč je ostřejší, SVĚTELNÝ z Hvězdných ruských válek nebo PÁTEŘNÍ, vyrvaný z bezpáteřního zlouna temňáka? A co na to Ilja Muromec? ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • Noční hlídka původně vznikala jako dvoudílný TV film, ale producenti nakonec usoudili, že vznikající materiál bude vhodný do kin. (imro)
  • Snímek překonal všechny ruské rekordy návštěvnosti kin, ale o rok poději jej porazil další domácí titul, Turetskij gambit (r. Džanik Fajzijev). (imro)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama