Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee Byeong-gu je chudý mladík, který přišel o práci v místní továrně. Jeho matka, kterou tolik miloval, je po nehodě v komatu. Jeho dívka zemřela na následky zranění při pouliční demonstraci. Lee však trpí pocitem, že na planetu Zemi chtějí zaútočit vetřelci ze souhvězdí Andromeda. Lee vydedukoval, kdo je vůdcem těch, kteří jsou již mezi námi. Lee propočítal, že k útoku dojde při zatmění měsíce. Lee se rozhodl jednat.
Bohatý ředitel velké chemické továrny se po divném setkání v garáži s podivně oblečeným mužem, který mluvil něco o Andromedě, probouzí připoután k židli v podivném sklepení.....začíná tvrzení...proti tvrzení.... (Zrzunda)

(více)

Recenze (65)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Já nevím - na jednu stranu jsem byl nadšený z multižánrového guláše, který začíná jako komedie, poté přechází do detektivky, thrilleru, dramatu, hororu a sci-fi. Je mi jasné, že tvůrci si s tématem vyhráli, ale nesežral jsem jim jejich krutost, resp. legraci ze scén mučení, které provádí hlavní hrdina. Chyběla mi taky možnost ztotožnit se s jakoukoliv postavou. Save the Green Planet je film chytrý, dobře natočený, zkrátka hodný obdivu, ale po stránce emocí mě úplně minul. Nevylučuji, že napodruhé bych názor změnit mohl. P.S. Vesmírní lidé Ivo Bendy musí mít z filmu radost. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

U JIGUREUL JIKYEORA! snad musí zaplesat srdíčko nejednoho člena Vesmírných lidí. ;o) Síly zla a temna, síly dobra... sice nám to pán režisér a scénárista v jedné osobě kazí tím, že jde pravděpodobně jen o výmysly choré mysli, ale co naplat. Androméďané útočí, šéf místní chemičky je asi jedním z nich, dokonce jejich guru, tak co řešit víc... Ale vážně: jestli evropané mají fantasmagorické DELIKATESY, pak jihokorejci se mohou pochlubit (doslova pochlubit) svým JIGUREUL JIKYEORA! Film, u kterého si nemůžete být jisti ničím; nevíte, jak to vlastně nakonec skončí... kdo má vůbec pravdu, kdo je nakonec tím zlým a hodným (v tomto směru nabývá tento snímek nesmírné myšlenkové hloubky) atd. Navíc vše bravůrně natočeno + s typicky asijským bonusem v podobě zobrazovaných "chuťovek"; sakryš, kde ti jihokorejci furt chodí na ty nápady, jak někomu ztrpčit nebo zkrátit život? Shrnuto a podtrženo: Váhám mezi 4 a 5 hvězdičkami; něco mi v tomto snímku chybělo, něco přebývalo. Příště snad zvýším. Jestli ovšem už nebude pozdě... ;o) ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Žánrová nevyhranenos´t dovedená do absolútneho maxima, tak by sa dal stručne charakterizovať tento chameleon filmového plátna. Ako komédia sa skôr jedná o horší priemer aj keď nájdu sa aj veľmi svetlé stránky. Horrových prvkov sa tu vyskztuje naozaj málo a snaha o navodenie určitého podoby exploitation hororu tiež nevychádza naplno. Ako dráma s viacerými prenádhernými flashbackmi a dramatickými pasážami viniká. No a to scifi je tým pravým korením, ktoré dodáva tomuto jedlu tú exotickú a inšpirujúcu arómu. Najmä posledná polhodinka vytrhal moje hodnotenie zo spodných pozícii. Nakonci mi zostal dych len na jednu otazku "What the f%&*!?" Určite sa jedná o extravagantne originálne dielo, ktoré ale ako celok nezaujme v svojej plnej dĺžke do takej mieri aby bol človek úplne vtiahnutý do sviežo inej atmosféry bláznivého sveta ešte zdravo bláznivejšieho psychopata zabijaka. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsou dva důvody, proč dávám filmům takhle nízké hodnocení. Buď jsou prostě slabé a nebo se mi nějakým způsobem hnusí. Tohle je ten druhý případ. Marně bych hledala nějaká pozitiva, co se týká scénáře a vůbec celého toho nápadu. Je to zvrácený, šílený a úchylný. Ha Kyung Shin je sice bezvadný herec, ale role si podle mě vybírat neumí. I tak je ale jediným důvodem, proč nedám čistý odpad. 1* ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

skutocne gulas. spociatku clovek nevie na co sa diva, uz uz ked si mysli, ze vie, ako to bude pokracovat, pride nahla zmena atd. probklem je, ze s narastajucim casom sa tempo striedania zanrov zrychluje a nakonic nestihaju ani postavy ani divak. nastastie, temou je film tak divny, ze ako jeden z mala elektiktickych korejskcyh filmo ten eklektizmus je sktuocne potrebny a vyuzity, tak ako treba. ()

Galerie (66)

Související novinky

Reklama

Reklama