Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jistě, příběh o tom, jak bráškové spadnou do korejsko - korejské války dokáže zaujmout i dojmout. Hlavně scéna jak dával na začátku bráškovi olíznout to eskymo než ho začal lízat sám, mě fakt těžce dojala. Ne teď vážně. Vždycky jsem rád, když film ukáže jaká je válka špinavá děvka, která přinutí dělat lidi věci nevídaný. Co mě ovšem neskutečně sralo, byla ta rozhoupaná kamera. Už takhle mám problém rozeznat jednoho korejce od druhého a když ještě houpou kamerou, jak na centrifůze tak veškerá orientace je v prdeli. Tady ty magoři ještě navíc každou akční scénu sestřihali tak, že ani pan Rubik se svou kostkou by se v tom neorientoval a když nazávěr ještě ty korejci mají držku od bahna tak už vím uplný hovno kdo je kdo. Takže ano, příběhem pouta války upoutaj, i když z toho kouká Vojín Ryan na každém rohu, ovšem příště bych prosil na každého zásadního asiata namalovat na čelo velkej barevnej flek, abych byl v obraze a méně houpat kamerou. Původně jsem chtěl dát tři hvězdičky, ale za hlášky "Ty svině komunistická" a " Komunistovi nevěřím, jsou to prasata", dávám čtyři hvězdičky. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slabší a pomalší začiatok, lepší a rýchlejší koniec. Zo začiatku ma to moc neoslovilo. Teda aby som sa presnejšie vyjadril, neviem čo som čakal, ale prvá pol hodinka mi k tomuto hodnoteniu nepasovala. Potom to začalo šlapať čoraz viac. Vlastne som mal s tohto filmu podobný pocit, ako keď som raz išiel na party, bola tam dosť nuda a alkohol začne účinkovať asi tak po pol hodine a vtedy už začala sranda. Divné prirovnanie ja viem, ale príde mi to trefne. No, a podobne mi to prišlo aj v tomto filme. Na začiatku sledujeme dvoch bratov, potom obkecavačky keď už sú na fronte a neskôr konečne prišlo aj na kvalitnú akciu a na vyhrotenie vzťahov dvoch bratov, vtedy to skutočne začalo šlapať na plné obrátky. Niečo ako keby ste už mali dosť, ale dali by ste si ešte ďalší pohárik. Ja som si ho samozrejme dal a nakoniec to skončilo v tak trochu smutno-hrdinskom zakončení. A keď to skončilo, nakoniec sa mi ani nechcelo isť s tej party preč. Okrem dobrých akcii by som vyzdvihol aj pôsobivý strih a skvelú hudbu. 80% - 4* ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Sakra tohle dílo mě opravdu dostalo. Zatím nejlepší válečný film, který jsem kdy viděl. Je sice pravda, že se film několika těm klišé nevyhnul...ale kurva, když do toho chtěl Je-gyu Kang narvat i nějaké emoce, tak jak to udělat jinak? A zbytek? Ukazoval snad Spielberg v Ryanovi krutost ze strany amerických vojáků ? Ano....ale jen VELMI (raději zopakuji V-E-L-M-I) sporadicky. Tady to vidíme v "plné kráse," ovšem ne od amerických vojáků, ale od vojáků jihokorejské armády (ono je to celkem logické, že). Velkolepé bitvy jsou opravdu VELKOLEPÉ....a velice pekně udělané. A mezi těmito bitvami i zajímavý děj, který se neustále vyvíjí směrem kupředu (tzn. že se nebudete chtít jít vychcat, dokud film neskončí...i když to můžete pauznout ;o). Ale to už jenom opakuju všechny ostatní, kteří tady napsali svůj komentář. Tae Guk Gi mě opravdu dostalo....ještě teď se celý třesu. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Filosofická hloubka u válečných filmů je mi celkem putna, hlavně když mne snímek svou dramatičností a působivým zpracováním dostane do kolen. A to se Taegukgi povedlo dokonale. Jak je už u Korejců dobrým zvykem, emocemi ve filmu nešetří a vám nezbyde, než s pusou do "O" sledovat vypjaté drama dvou bratrů, jihokorejských vojáků, na pozadí velmi krutých, povětšinou zákopových bojů. Některé scény jsou neskutečně silné.. Na nelítostné souboje zoufalých vojáků na bodáky v mazlavém bahně zákopů, popravy lidí, kteří se z nedostatku jídla stali členy komunistické strany či se účastnili komunistických demonstrací, Young-shin a závěrečnou konfrontaci Jin-tae a Jin-seoka, na to jen tak nezapomenu. A že bych místy nedokázal potlačit slzy dojetí, to se mi ještě u válečného filmu nestalo. V mých očích byl vojín Ryan tímto korejským blockbusterem překonán. Král je mrtev, ať žije nový král! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Proč ti asiati tolik přehrávají?! Úplně mi to rvalo srdce, když umíral někdo blízký a potoky slz se linuly ze všech stran. Když se tak ale dělo asi podesáté, mé pocity už byly někde jinde. Někde na konci filmu, který byl stále v nedohlednu. Ono těch 148 minut je docela slušná dávka, navíc, když se toho na bojišti nic moc nemění. Nemění se hlavní hrdinové, kteří se umí vyhýbat kulkám. Všechny tyto dejavú aspekty často vyvrocholily v to, že jsem se místy nudil. 58% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)
  • Spojené státy americké vyslaly na korejský poloostrov 302 tisíc vojáků, kteří spolu s menšími jednotkami dalších dvaceti států pomohli jihokorejským jednotkám. (Duoscop)
  • Boje skončily 27. července 1953, kdy byla podepsána dohoda o příměří, která obnovila hranici kolem 38. rovnoběžky a vytvořila Korejské demilitarizované pásmo. Sovětský svaz před konfliktem a po celou dobu války výrazně materiálně podporoval armádu Severní Koreje a čínských dobrovolníků. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno