Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci vojnovy velkofilm a krasne naplnena Hollywoodska mustra, ozivena korejskou dramatikou. Akcne sceny su dostatocne intenzivne a vztahy medzi postavami vyborne gradovane. Ma to hlbku, myslienku, emocie aj adrenalin. Porovnania s Ryanom su samozrejme mimo (toto je taky lepsi Windtalkers-ktory mam asi ako jediny na svete rad), ale lepsich vojnovych filmov vela nenajdete. 9/10 ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

No teda jak to říct a neurazit. Technická preciznost a naturalismus ještě dobrý (válečný) film nedělají. Asi ve třetině jsem ještě film považoval za dost nereálnou ptákovinu, ale bez trvalých následků. Na konci už jsem měl co dělat, abych to vůbec přežil ve zdraví. Děj tak šíleně šroubovaný a zvraty překombinované jsem dlouho neviděl. Nadto bojové scény přes technickou kvalitu působí tak uměle a nevěrohodně, že se musím smát. A to nemluvím jen o kýčovitých scénách, kdy si uprostřed hvízdajících kulek bráškové říkají to svoje nebo ten původně nemocný studentík se změní v Terminátora. Trapného patosu je ve filmu na dvacetiletý vývoz za hranice. Korejský Ryan to tedy opravdu není, daleko víc mi to připomělo jiné paskvily, a sice Kód Navajo nebo Odvahu pod palbou. Jestli je tohle obraz dost populární asijské kinematografie, stačil mi jeden kousek na celý život. Asijská mentalita je opravdu jiná, ale dneska je in. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Válečný film, který svými 140minutami dokáže odvyprávět krásný a v důsledcích zničující příběh dvou bratrů. Dokonale se dokážete ponořit do atmosféry válkou zmítané Koreji a do obou bratrů, kteří jsou nuceni opustit vše co mají a bojovat za svou vlast. Jak už to tak bývá, jeden z bratrů musí být ten "silný" co ochrání toho "slabšího". Postupem času a dospíváním obou hrdinů se tyto dvě pozice mění. Film se nebojí krve, ani lehké kritiky a proto se stává dost realistickým ve chvílích, kdy to je od válečného dramatu třeba. Jsou tu slabší pasáže, ale na celkový dojem nemají takový vliv. Je těžké srovnávat tento Korejský počin s čímkoliv natočeném ve zbytku světa. Každý film je jiný ať jsou to zmiňovaná Apokalypsa, Full Metal Jacket nebo Thir Red Line. Každý snímek se snažil ukázat něco jiného a tento vítězí v ukázce bratrské lásky napříč diktátem strany, která dokáže rozdělit i na první pohled nerozdělitelné. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Neurážela bych tento film srovnáváním s emerickým Ryanem. Pouta války také mají své mušky, mnohdy příliš tlačí na city, ale nelze jim upřít tak jednoznačný protiválečný kontext, že méně než čtyři hvězdičky dát nemohu. Škoda, že testosteron nejde odoperovat, kdyby jeho nadbytek šel léčit, nemusely by být války, z nadbytku estrogenu se takové pitomosti nedělají. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slíbils mi, že se vrátíš a doděláš ty boty. Tak proč jsi to nesplnil?" Že by za to mohla válka? To byl jen tip. Nicméně až dojde k neodvratnému konfliktu mezi Čechy a Moravany, tak projevím své vlastenectví rychlým přesunem směrem od fronty a odletem do teplých krajin. Po skončení bojů zjistím, kdo na válce nejvíce vydělal a půjdu mu s puškou v ruce a ohněm v srdci poděkovat za zmařené životy. Tady v bratrovražedném boji válčí Jih proti Severu, hodní proti zlým i vojáci proti civilistům. Je to drsná podívaná, ale i když nepatřím mezi elitu masochistů, kteří se rádi trestají bezmocným sledováním srdceryvných dramat, tak jsem byl poměrně spokojen. Poněkud mi však vadila jistá nepřehlednost boje a protože neumím rozlišit stranickou příslušnost asiatů zasypaných zeminou, tak jsem se občas ztrácel mezi přesnými trefami do žlutého. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Boje skončily 27. července 1953, kdy byla podepsána dohoda o příměří, která obnovila hranici kolem 38. rovnoběžky a vytvořila Korejské demilitarizované pásmo. Sovětský svaz před konfliktem a po celou dobu války výrazně materiálně podporoval armádu Severní Koreje a čínských dobrovolníků. (Duoscop)
  • Spojené státy americké vyslaly na korejský poloostrov 302 tisíc vojáků, kteří spolu s menšími jednotkami dalších dvaceti států pomohli jihokorejským jednotkám. (Duoscop)
  • Na začátku filmu je v protestním průvodu proti korejské válce vidět cedule s anglickým nápisem „Give arms to us fight million youths“. (Duoscop)

Reklama

Reklama