Reklama

Reklama

Vyhynulí tvorové

(seriál)
  • USA Extinct
USA, 2001, 2 h 23 min (Minutáž: 23–24 min)

Hrají:

Alun Armstrong (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Většina živočišných druhů, které příroda v průběhu historie vytvořila, už vyhynula. Tento seriál je takřka detektivním pátráním, které odhaluje život a smrt šesti fenomenálních zvířat, a s pomocí digitálních i animatronických triků je znovu přivádí k životu. Tito živočichové po sobě někdy zanechali jen málo stop. Vědecké teorie o nich tudíž procházejí překvapivými proměnami. Seznamte se v této jedinečné podívané s blbounem nejapným, šavlozubým tygrem, mamutem či tasmánským vakovlkem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Tento 6 dílný cyklus - přináší možné teorie o vyhynulých tvorech. Představeno je 6 druhů (tasmánský vakovlk, dodo, alka velká, mamut, tygr šavlozub a veledaněk) a jejich pravděpodobné příčiny vymizení. Od vyhubení lidmi, přes nemoci, změnu krajiny, klimatu a dalších vlivů. Těžko kdy už někdo zjistí přesné příčiny - některé teorie byli zajímavé. Jiné se mi až tak doslova nezdály a některé jsou asi hodně blízko pravdě - alky, dodo a vakovlk. Pochválím působivou vizualizaci a grafické ztvárnění vyhynulých zvířat . Na toto téma by se dalo natočit spousty dílů, neb už hodně zvířat zaniklo a zaniká, ani si nevšimneme. Tvůrci by mohli natočit další sérii a přidat smutné příběhy třeba papouška karolínského, holuba stěhovavého, Alexandra modrolícího, i Laločník ostrozobý by se našel atd. No to jen malá odbočka, ale jinak dávám za 4 * a co nejméně ztracených tvorů. PS: neškodil by i nějaký cyklus o kriticky ohrožených druzích (nemyslím ty všeobecně známé - opice, gorily atd) a záchraně. Počet dílů: 6 Viděno: 6 ()

simpanz 

všechny recenze uživatele

Hezky provedeno. Za nezvyklé, byť potřebné téma plná palba. Tvůrci zde ale trochu míchají jablka a hrušky, tedy živočichy vyhynulé novodobě rukou člověka a živočichy vyhynulé před tisíciletími. Škoda, že nepřibylo více řad, zvláště když je odkud brát. Potěšilo by rozšíření například o různé vyhynulé papoušky (z Maskarén, z Tahiti, papoušek překrásný a karolínský), holuba stěhovavého, korouna, tygra jávského, balijského a kaspického, šatovníky, laločníka atd. Nejlepší díl: Vakovlk ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama