Reklama

Reklama

Jopok manura 2 : dolaon jeonseol

  • Jižní Korea 조폭 마누라 2 : 돌아온 전설 (více)

Obsahy(1)

Hned na začátku ztrácí Eun-jin (hrdinka z prvního dílu) při jedné z bitek jejího gangu paměť. Zraněnou ji najde majitel restaurace Jae-cheol a udělá z ní svou zaměstnankyni. Eun-jin se tedy stává poslíčkem v jeho podniku, ale přestože se u Jae-cheola cítí jako doma, stále se snaží najít způsob, jak zjistit kým je. Postupně zjišťuje, že nejenže dobře zachází se zbraněmi a je schopná bez problémů natřískat většímu množství příslušníků silnějšího pohlaví, ale také objevuje jisté rysy své povahy, které se k dívce zrovna nehodí. Jae-cheolovu restauraci hodlá odkoupit místní gang, který zde plánuje stavbu obchodního centra, Eun-jin se tedy vydává do boje s nimi, sbližuje se s Jae-cheolem a také pomáhá jeho šikanované dceři. Nelenoší ani bývalý Eun-jinin gang, který se snaží svou šéfku za každou cenu najít, a na scéně se znovu objevuje i Bílý žralok... (Natascha)

(více)

Recenze (19)

Adrian 

všechny recenze uživatele

No tak mne sa "dvojka" páčila minimálne rovnako ako prvý diel, pričom jedným z kladov je aj to, že sa dokázala vydať inou cestou ako svoj predchodca a vymaniť sa tak z jeho vplyvu. Svojím spôsobom viedla k tomu, že zasadenie známych postav v novom prostredí nás núti pristupovať znovu aktívne k deju. Navyše zatiaľ čo prvý diel postupne odhaľoval v drsnom charaktere hrejivé city, v dvojke je postup opačný - od postavy s dobrým k srdcom k záverečnému znovunarodeniu do gangsterského stavu. A nakoniec aj fakt, ža väčšinu deja v dvojke trpí hlavná ženská predstaviteľka amnéziou umožnilo určitú linearizáciu medzi akčnou, vážnou i dramatickou líniou oproti komediálnej, ktorá tentokrát jasne dominuje. Žiaľ odniesol si to počet ako i celkové prevedenie akčných scén, ktoré oproti jednotke pôsobia značne nevyrovnaným dojmom. Minirola Zhang Ziyi vyvolá úsmev na tvári a zároveň možno slúži ako oslí mostík k práve dokončovanému tretiemu dielu. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Krásna shoda hodnocení u „dobré“ druhé gangsterské ženy. Průměr je to jistě zasloužený, pač ve srovnání s třetím dílem jsem až do konce nevěděl, jakým směrem se film vydá. Skvělý akční úvod dával tušit pořádnou akční melu, při které se krví a ránami železnou tyčí rozhodně nešetří, avšak po ztrátě paměti hlavní hrdinky (ne příliš přesvědčivá Eun-Kyung Shin) jsem sledoval již mnohokrát jinde viděné putování „rodinným a usazeným životem“ a pomocí komediálních vložek pokusy o navrácení paměti. A když už se závěr přepne opět do akčního módu, tak jeho odfláknutost a špatná choreografie žádné hvězdy navíc nezískají… ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhej díl už spíš sází na takovej ten styl přitroublých asijských komedii a na provařenou zápletku se ztrátou paměti a vyznívá to už o poznání slabším dojmem než díl první, i když je pravda, že se u toho pobavit rozhodně dá, protože fórků je dostatek a zůstala Eun-gyeong Sin, ale už to ztratilo tu volnost a nekřečovitost, která byla v jedničce ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

o dost sympatičtější než první díl - Mantis po pádu ze střechy ztratí pamět a stane se z ní rozvažečka jídel pro jednu restauraci. Pořád je to postava na kterou se moc dobře kouká a které budete celou dobu držet palce, možná že ještě víc než v jedničce, zvlášť když na konci uvidíte že má poměřit síly se Zhang Ziyi:) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

U druhého dílu již není takový mix žánrů a ani celkový film se již nenese v takovém duchu jako u jedničky, My Wife Is a Gangster 2 je spíše né úplně klasickým komediálně - romantickým filmem s občasnými bojovými scénami, ale i přesto je o zábavu postaráno a ne v malém. Dvojka mi sedla o trochu lépe než jednička, Eun - Sin zde vypadala ještě více sexy než v jedničce, také díky mnoha vtipům a povedeným scénám, které byly o mnoho lépe stravitelné. MWisG 2 těží hlavně z komediálního pojetí o znovuoživení paměti bývalé Bossky Nůžkového gangu a tato atmosféra je po celý film dávkována v nemalém množství. Konec mě stejně jako u jedničky trošku zaskočil a vůbec jsem nepochopil proč dali na konec filmu, skákací akci po kontejnerech. 75% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama