Reklama

Reklama

Džošú sasori: Dai 41 zakkjobó

  • Japonsko 女囚さそり 第41雑居房 (více)

Recenze (11)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže druhý díl téhle 4 dílné série mi přišla asi jako nejlepší. Ale i tak si nemyslím že to je nějaké super dílo. Prostě další průměrný Japonský thriller z vězení. Japonci jsou na tohle úchylný a i když bych měl být asi odvařený tak nejsem. Hlavní "hrdinka" je sice dobrá a zabíjí slušně ale to nezabrání ničemu že film se poměrně táhne. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Hrozně málo erotiky (navíc odfláknuté a nepřesvědčivé- v takovém úhlu prostě močit nejde >_^ ) a děsně moc brutality. ;-( Kdo ale zná Meiko Kaji jen jako onu dámu ze soundtracku ke Kill Billovi, bude možná její hlavní rolí ve filmu, kde se střídá mučení vězeňkyň s jejich mstěním, velkým překvapením. ;) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pomsta z prvého dielu je dokonaná. Druhý diel s tým ale nepracuje. Predpokladám, že po ukončení svojej pomsty skončila Matsu znova v tom istom väzení, kde jej to dávajú dozorcovia vyžrať. A preto, keď sa jej a ďalším šiestim babám podarí utiecť je to úplne logické vyústenie, veď kto by chcel hniť v podzemnej cele. Lenže čaro prvého dielu zmizlo. Je to preexponované, prehrávajúce, postavy na to aby zomreli musia štyrikrát pozrieť do kamery, zajačať päť krát a prejsť sa asi 800 metrov a potom tu máme aj motiváciu, ktorá je nejasná. Postavy robia čo robia impulzívne a animálne a bez viditeľnejšej hĺbky alebo zmyslu. V tom bol prvý diel viac ucelenejší. Na druhú stranu sa Itó rozhodol, že bude experimentovať s formou čo sa mu v zásade darí. Po vizuálnej stránke je ten film dobrý. Či už ide do halucinácií metafor alebo je zakotvený vo fikčnej realite. Prostredia cez ktoré postavy prechádzajú sú využité na maximum. Či už je to opustená dedina, kameňolom, les počas dažďa alebo dovolenková destinácia pri vodopádoch, všetko je spravené s komiksovou symbolikou. V zásade to nevybočuje z pravidiel žánru, ale mám pocit, že tento diel vznikol len preto lebo prvý tak zarezonoval. Aspoň že aj tu dostali zlý chlapi na frak. Nie? ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Po úvodním záběru, který diváka zavádí do podzemní kobky ženské věznice, následuje příznačná titulková sekvence, během níž spoutaná Matsu „Sasori“ drží v zubech lžíci a brousí si ji o podlahu. V pokračování japonské feministické exploatace Female Prisoner vystačí její představitelka M.Kaji se dvěma větami a smrtícími, nenávistnými pohledy, jež upírá zhusta přímo do kamery, tj.do publika (obzvlášť znepokojivé je to při scéně, kdy je znásilňována čtyřmi maskovanými dozorci). Muži (s uniformou i bez ní) jsou zobrazeni jako sadistické, nadržené bestie…a také tak po zásluze pojdou. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se mi líbil o poznání více než první. Je zde znát jak mnohem větší rozpočet (asi se ve své době publiku jednička líbila ...), tak i jistá umělecká vyzrálost tvůrců a větší hloubka celého příběhu. Útěk sedmi vězenkyň v čele s Meiko Kaji je fakt perfektní, v rámci drsného explotation žánru se v něm pamatuje téměř na vše a navíc přibyly "halucinogenní vložky", které krátce a rychle popisují povahy jednotlivých postav, rovněž přibyl častější výtečný hudební doprovod. Meiko Kaji je zde pro mne již mnohem více uvěřitelná, chladná, úžasně pohotová a vypočítavá. Navíc film je opravdu extrémně násilný, brutální a krvavý. Některé scény jsou opravdu síla... Jen pro příznivce tohoto zdánlivě pokleslého žánru. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama