Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1. Mladý muž snažící se zabít svou manželku. Ta bohužel po každém „úspěšném pokusu“ opět vylézá z hrobu upgradovaná o jinou bojovou schopnost a ubohému chudákovi namlátí.
2. Přehnaně sebevědomá kreativní ředitelka reklamní agentury, vymýšlející jednu nesmyslnou reklamu za druhou, s chorobnou závislostí na svém diktafonu.
3. Harmonická rodinka. Tatínek sehnal lístky na představení známého hypnotizéra. Ten jej v rámci své show přesvědčí, že je pták, bohužel už ale nemá možnost jej odhypnotizovat. Celá rodina si tak musí zvykat na to, že jejich otec kvoká a chce létat.
4. Tři zlodějíčci, z nichž dva odhalují city, které pro ně byly vždycky tabu.
5. Zabiják z Londýna, jehož nejdůležitějším posláním je zjistit vaši funkci v životě, a jeho překladatel. Potřebujete nechat zabít otravného hypnotizéra či svou manželku? Pak neváhejte a obraťte se na ně. Usmlouvaná cena vyhovuje každému.
A že to nedává smysl? Počkejte, až se všechny části příběhu propojí. (Natascha)

(více)

Recenze (180)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to výborná komédia z japonskej produkcie. Obsahuje päť menších príbehov, prvý o mužovi, ktorý každý deň znovu zabíja svoju ženu, pretože mu nedá pokoj, bojuje s ním, ale aj tak sa vždy po pochovaní vráti, druhý o pracovníčke reklamnej agentúry, ktorá pri každej možnej príležitosti vymýšľa novú reklamu, tretí o anglickom nájomnom zabijakovi, ktorý so svojim japonským pomocníkom plní svoje zákazky, štvrtý o trojici priateľov, ktorí si krátia čas rôznymi neškodnými nelegálnymi činnosťami a dvaja z nich sa boja prejaviť svoje city voči tomu druhému a piaty o obyčajnej rodine, ktorých otec je na kúzelníckom vystúpení zhypnotizovaný a odvtedy sa správa ako vták a všetky sú navzájom viac alebo menej prepojené. So spracovaním som nadmieru spokojný, jednotlivé príbehy sa po celý čas striedajú v rôznom poradí podobne dlhými úsekmi, časom sa už aj začnú celkom prepájať a ani ma nenapadá, čo by sa tu dalo vytknúť, zaujme to už prvou sekvenciou, ktorá jasne naznačí, že sa bude jednať o veľmi zaujímavý filmový zážitok a to sa aj plne vyplní. Celé je to tak správne uletené, nadmieru zábavné s množstvom výborných obsahových alebo vizuálnych nápadov, je to vydarená zábava od začiatku až do konca. Humor je tu perfektný, nájde sa tu nespočet výborných vtipných scén, hlavne ma vždy dostávali tie vzájomné pohľady oboch priateľov a mnoho iného. Herecké obsadenie je perfektné, kvôli počtu príbehov sa tu nenájde žiadny hlavný hrdina, tých výrazných je tu mnoho a som s nimi nadmieru spokojný, výborný Tadanobu Asano, ako vždy skvelý Vinnie Jones v úlohe nájomného zabijaka, ktorý mu sadla perfektne, Ittoku Kishibe a plno iných. Réžia a technická stránka sú v rámci žánru absolútna špička, dokonalý vizuál, perfektná kompozícia jednotlivých záberov, plno kamerových nápadov, skutočne vrcholná úroveň. A k tomu ešte skvelý výber hudby do jednotlivých scén. Síce nedávam plné hodnotenie, je to jednoducho stále len komédia a tak k tomu maximálnemu filmovému uspokojeniu mi ešte niečo chýbalo, ale inak ma nenapadá vôbec nič, čo by som tomuto filmu mohol vytknúť, Survive Style 5+ je bezpochyby prvotriedna zábava. 81% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vykalkulované a prvoplánové do té nejvyšší míry jen aby to bylo co nejvíc cool. Což se teda docela daří, ale dost často si říkáte, kde je nějaká pointa, či alespoň příběh kterého byste se mohli chytit. O originalitu a absurditu tu nouze není jenže čeho je moc toho je příliš, kdyby nebylo velice pozitivního optimistického konce, který tomu guláši přece jenom dal nějaký smysl, musel bych to nemilosrdně setřít. Vizuální zpracování je bezchybné a herecké výkony jsou dobré, zaujala mě Reika Hashimoto jelikož je hrozně hezká, ale asi nikdo nezapře že filmu kraluje bezchybný a opět nehorázně drsný Vinnie Jones (kvůli kterému jsem se na to vlastně koukal). Režiséra tohohle filmu neznám, ale skoro bych vsadil varlata že je to videoklipař anebo reklamní režisér, protože kdyby tenhle film byl rozdělen dejme tomu na tříminutové shoty bylo by to bezchybné. 70% ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to Japonsko, aby aspoň jednou do roka nepřišlo s nějakou pořádnou ztřeštěností. Survive Style 5+ je všechno možné, jenom ne normální film pro masové publikum. Musíte mu zkrátka přijít na chuť a přijmout hodně odlišný humor. Po vizuální stránce je to velmi osobité - syté barvy, kostýmy i další prvky tvoří umělecky velmi hodnotný celek. Děj, ač je sebevíc bizarní, dává po celou dobu smysl a ke konci se všechny příběhy prolnou bez zbytečného zmatku. K dokonalosti zde chybí skutečně jen málo. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

najviac mozu dobremu filmu poskidt prilisne ocakvania. o Survive Style 5+ sa vsade pisu same pochvaly. je to film naozaj zaujimavy,je v nom par naozaj skvelych a netradicnych napadov, ale to je tak vsetko. skor ako jeden film je to subor niekolkych poviedok, ktore pre reziserovu volbu nevidime kazdu zvlast, ale prepletene spolu. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ujetá japonská šílenost, která díky své přemrštěné délce vypadá, že se bere velice vážně (nečekejte v tom ale žádnou propracovanost, každá scéna jednoduše trvá dvakrát tak déle než by měla), ale pokud ji vy vážně brát nebudete, máte šanci pekelně se pobavit. Osobně jsem si nejvíc oblíbil epizodu s manželkou navracející se ze záhrobí, která krom originality vznášející se celým filmem přináší i různé režijní vychytávky, ale i nájemný zabiják - filozof v podání Vinnieho Jonese měl něco do sebe a z davu Japonců jednoznačně vyčníval. Ačkoliv, to on dokáže i v evropských filmech. Ve zkratce, nemám tušení, jak se Survive Style bude líbit komukoliv jinému, ale já byl spokojen. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Manželka hrdiny první povídky (Tadanobu Asano) je ve filmu zabita celkem 7krát. (cubajz)
  • Žena navracející se ze záhrobí za celý film neřekne ani jedno slovo. (cubajz)

Reklama

Reklama