Reklama

Reklama

V 90. minutě nerozhodně

  • Sovětský svaz Sportivnaja česť (více)

Obsahy(1)

Do moskevského závodu Turbina přišli z Uralu dva mladí pracovníci, Vetlugin a Zajcev, kteří se zde začlenili do závodního footballového klubu. Střední útočník Vitalij Griňko, domýšlivý na svou sportovní slávu, obvinil po jednom prohraném zápase Vetlugina, že vstřelil úmyslně vlastní branku. Ukázalo se však, že obvinění bylo nesprávné. Griňko přiznal své chyby a slíbil, že se bude chovat jako vzorný sportovec. Po čase nastoupila Turbina k mezinárodnímu zápasu s mužstvem Shorty a zvítězila dík vysoké sportovní morálce a kolektivní hře. (FILMOVÝ PŘEHLED 17 / 1952) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

ripo

všechny recenze uživatele

Barevný sovětský film „V 90. minutě nerozhodně" zavádí diváka do prostředí sovětského footballového klubu a dokumentuje rozdílné nazírání na sport v Sovětském svazu a v kapitalistických zemích. Zatím co v Sovětském svazu slouží sport k výchově čestných a zdravých lidí, v kapitalistických státech je nesen honbou za sensací a penězi. V Sovětském svazu se dostává ve sportu širokým masám pracujících nejlepších možností a nejvyšší podpory. Filmový přehled 17/1952 ()

Ej Hlemýžď odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná agitka. Nerad dávám odpad, ale tento film je fakt obtížně stravitelný. Pokud by se hodnotila schematičnost děje a postav, pak by to byl kandidát na 5*. Jelikož tento film těžko u nás v kinech půjde, tak prozradím výsledek zápasu na hřišti Shorty. Poločas 2:1, ale konečné skore 2:4 pro Turbinu. Takže, kdo si tenkrát vsadil, mohl slušě vyhrát, kurs byl tenkrát 100:500. ()

Reklama

Reklama