Reklama

Reklama

Boj proti mandelince

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1951, 16 min

Režie:

Václav Hapl

Hrají:

Jaromír Spal

Obsahy(1)

Krátký český film o pomoci sovětských letců našim zemědělcům v boji proti mandelince bramborové. Film "Boj proti mandelince" seznamuje naše zemědělce se životem tohoto škůdce a všemi druhy prostředků k jeho hubení. Nejlepším způsobem boje proti americkému brouku je však poprašování napadených polí pomocí letadel. Proto i v roce 1951, tak jako roku minulého, k nám přiletěli sovětští letci, aby i na tomto úseku dokázali bratrskou pomoc Sovětského svazu našemu lidu. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (3)

ripo

všechny recenze uživatele

Imperialisté k nám zavlékli úmyslně ze západního Německa žravého brouka mandelinku bramborovou, který měl ohrozit naší úrodu brambor, a tím i zásobování pracujících. Díky bdělosti úřadů, zemědělců a všeho našeho lidu se podařilo včas objevit nebezpečí a zahájit neprodleně boj proti tomuto škůdci. Velmi účinně zasáhli do tohoto boje v letech 1950 a 1951 zejména sovětští letci, kteří k nám přilétli na svých strojích, aby pomáhali zejména na velkých lánech družstevních polí hubiti tohoto nebezpečného škůdce. Tím znovu osvědčili bratrskou pomoc Sovětského svazu naši republice. Filmový přehled 26/1952 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Úsměv budící, přesto ve svém obsahu hrůzné. Asi nemá cenu házet vinu jen na někdejší komunistickou verbež, ona by se podobná špína našla i na druhém břehu, každopádně podobná videa by měla být součástí výuky ve školách. Jen ať se i budoucí generace učí, ža taktika typu "naházíme v očích našich oveček co nejvíce hnoje na naše oponenty" tu je už dlouho a mění se jen její podoby... ()

messiah

všechny recenze uživatele

Propaganda...dneska dostává jiný rozměr - člověk si při sledování uvědomí jak je super, být z toho venku. Mám dát pět nebo odpad!? ()

Reklama

Reklama