Reklama

Reklama

Výtah do pekla

  • Japonsko Gusha no bindume (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ve zničeném světě se pod povrchem rozkládají města spojená výtahy. Přísné zákony dohlížejí na pořádek, a tudíž je všude klid. Avšak jedna dívka s telepatickými dovednostmi svou tvrdohlavostí spustí děj několika fatálních situací. Poté při cestě potkává ve výtahu nemilé hosty... (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

kitano 

všechny recenze uživatele

Podobnu temu - hrstka individui uveznena v uzavretom priestore - spracovala uz americka Cube. Temna vizia buducnosti v ktorej funguje uplne rozdielna spolocnost a hierarchia - ta je spracova velmi podobne ako v Gilliamovom 12 monkeys. Vo vysledku je film vsak aj tak velmi svojsky a na vlastnych pravidlach fungujuci film, stojaci hlavne skvelom vizualnom spracovani a samotnom "svete". Jednak zaujme posobivy konflikt roznych typov ludi, tak isto aj velmi posobive pozadie na ktorom sa pribeh odohrava. Film tak isto nechava, ba priam nuti divaka, aby zapojil svoju predstavivost a namiesto odpovedi ponuka len naznaky, male voditka a nezodpovedane otazky. Mam velmi rad ked, film po dopozerani zanecha taky ten zahadny pocit. Tomuto sa to naozaj podarilo. Vo vsetkych ohladoch skvele. (9/10) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Výborná japonská šílenost... Ze začátku jsem byl docela zmatený (tipuji asi jako všichni), ale po nějakých desíti, patnácti minutách mě film neuvěřitelně vtáhl, nemohl jsem skoro odtrhnout oči od obrazovky... Skvěle natočené, skvěle zahrané, proto je obrovská škoda, že tomuhle kusu ke konci citelně dochází dech a tempo opadá... Ale i tak, tenhle kus musím každému rozhodně doporučit... ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Silne fascinujici podivana, mozna take diky tomu, ze rozpocet byl evidentne nizky a byl vyvazovan reziserovym umem a hereckymi vykony. Ty jsou naprosto vynikajici, dvojici veznu jsem si okamzite zamiloval a predevsim expert na vybusniny, genialni postava. Po prvnich deseti minutach jsem se dost bal, ze to bude kravina, ale jakmile film dostane grady nelze se od nej odtrhnout. Jedina vytka smeruje k lehkemu poklesu tempa v posledni tretine. Skoro bezchybny maly film. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. Není to ani moc divný, natož originální, nebo přehnaně sadistický, a už vůbec ne halucinogenní, neboť zvolená filmová forma nedisponuje parametry klaustrofobně identické Kostky a aroma Pekla si musí člověk dočmuchávat mezi řádky. Někde na pomezí metafory a exploatace se pouze vypovídá něco málo o lidech, kteří ve vyhrocené situaci sundávají masky a odhalují sama sebe. ____ Ohledně stylu: Za prvé tak jako Matrix rozlišuje zelené virtuálno a modrou realitu, i Hellevator vyděluje dvě barevná schémata – pro výtah mongoloidně žlutá, pro policejní výslech námořní modř. Tenhle efekt dosahovaný přes filtry není až na nasvěcování moc drahý, proto se hodí do obdobně ambiciózních filmů omezených rozpočtem. Za druhé místo obvyklé formule záběr-protizáběr využívá film hlediskové záběry (tj. pohledy na hledícího a na hleděné). Vyplývá to z uzavřenosti prostoru a z faktu, že se ve filmu vztahy mezi lidmi příliš nepěstují. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No, po většinu doby fakt děsný psycho a hned od začátku sem v podstatě nevěděl na čem sem, vůbec sem se nemol pořádně zorientovat v ději, protože film v podstatě nic moc nevysvětlí a rovnou vás šoupne do prostředí temnýho sci-fi, který mi trošku připomínalo mix mezi 12 opic a Blade runner a začne se odehrávat zmatenej a nic neříkající děj a to až do doby než do výtahu nastoupí ty dva vězni, teprve pak začne to co sem od tohohle filmu očekával, oba dva sou fakt neskutečně super drsný a jde z nich opravdu strach, tahle část filmu je opravdu brilantní a celkem pěkně krvavá vyvražďovačka v mini prostoru. To co se filmu taky nedá ubrat je dokonalá atmosféra, ale i tak, že jsem si nakonec přišel na svý, nemůžu překousnout ten děsně nepochopitelnej děj, i když na konci se to aspoň trošku vysvětlí ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama