Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejzásadnějších filmů japonské exploitační kinematografie – subžánru, který ukazuje sex a násilí ve velmi naturalistické podobě. V případě filmu Květina a had však nejde o lacinou pokleslou zábavu, ale o originální ztvárnění bizarního světa kolem nás. Ne nadarmo je proto také snímek hojně přirovnáván k dílům Davida Lynche. Převážná většina děje se odehrává na pódiu jednoho z japonských nočních podniků. Právě sem se dostává manželka ředitele významné firmy, který ji prodal členům Jakuzy za své dluhy. Každý večer je tato profesionální tanečnice tanga při podivné show s maskami podrobována různým sado-masochistickým praktikám. V publiku pravidelně vysedává také podivný stařec, kterému se jeho zvrhlé choutky nakonec stanou osudnými... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě snímek, který mi od Japonců velmi sedí a který ukazuje jejich lehce - možná i trochu více - zvrácenou poetiku krásy a násilí. Krása a násilí spolu mohou souviset, už záleží jen na tom, jak se to podá. Snímek "Květina a had" určitě zachází za hranice, které jsou ochotni mnozí diváci akceptovat, ale přesto je velmi zajímavý s krásně bizarními scénami. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Explicitně vyobrazená samoúčelnost v násilí a drsných sexuálních praktikách, která ovšem nechá diváka naprosto chladného. A to je u podobného typu filmu zatraceně velký problém. Nechtěl jsem být dojatý, ale měl jsem být naštvaný, šokovaný. Pociťovat to ponížení. Nestalo se. A ani vizuálním pojetím a stylem se nejedná o něco přelomového či zásadního. Snad jen ten trapně vypadající digitální had na začátku a vlastně už tahle scéna měla předznamenat nefunkčnost celého projektu. Ale možná se mi to celé jen zdálo? ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Japonsku kinematografiu mam rad, odkedy som sa zoznamil s Kurosawou, Kitanom alebo aj Miyazakim. Tuto pre mna neznamy reziser Isii natocil eroticky film, ktory ide hodne do exploitation. Japonci su znami takymito filmami, no a tuto je jeden krasny priklad. Film sa neda skatulkovat ako horor, skor eroticky, herecke vykony su mdle a slabe, rezia miestami posobi amatersky a herci pre mna neznami. 50 % ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh o vykoupení, který je v maximální míře naplněn obrazy překypujícími perverzí a bizarností. Nejedna zvrhlá fantazie zcela jistě zaplesá nad novým přílivem inspirace - s trochou nadsázky :-) Zpracování je naprostá bomba, včetně těch nejdrobnějších detailů, jako jsou zvuky pnoucích provazů, kapajícího vosku atd. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie so subžánrom pinku filmov nazývaným roman poruno. Čakal som nejaký slabší odvar násilia, kopec vykecávania a romantické hlúposti, ale dostal som niečo úplne iné. Násilie je tu rovnako tvrdé a explicitné ako v každom pinku eiga, dokonca niektoré scény aj mne vyrazili dych. No celá tá surovosť je ako keby zakrytá pekným príbehom, romantikou a akousi umeleckosťou filmu. Herecké výkony sú na úrovni a na herečkách sa oči len tak pásli. Násilné scény sú dovedené k dokonalosti, aj keď neponúkajú nič nové. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama