Na Sahaře s Michaelem Palinem (TV seriál)

• Velká Británie

Sahara with Michael Palin

Sahara

Dokumentární

Velká Británie, 2002, 4x55 min

Hrají:

Michael Palin

Nevím, jak to bude dál, ale zatím je to hodně slušná trojka. Pohled na dvoukilometrový vlak mě děsil(30.5.2005)

Fascinujúci dokumentárny mini seriál. Cesty s Palinom sú zábavne a zároveň poučné, hlavne preto lebo Michael chodí aj na miesta, kde by nemal ("Ministerstvo zahraničných vecí mi neodporučalo ísť do Alžírska, leboí sú tam občianske nepokoje. Asi tak za pár minút dorazíme do hlavného mesta Alžírska."). Od časti k časti sa to zlepšuje. V tretej časti sa napríklad môžeme stretnúť s čudným (a fakt strašidelným) tancom jedného kmeňa afrického domorodého obyvateľstva a s veľmi vtipnými Tuaregmi, ktorí si z Palina stále robili srandu. No a najlepšia časť je časť štvrtá, kde Palin navštívi miesta, kde sa nakrúcal Life of Brian a zaspomína si na tento kult.(7.1.2006)

Drobná změna stylu ve srovnání s prvními třemi sériemi, kdy se místo "velkého celosvětového putování" soustředíme jen na jednu oblast, zato detailněji. Tentokrát je to lehce nevyrovnané. Poutavé pasáže (Západní Sahara, Mauretánie, putování s velbloudy přez Ténéré) se střídají s nudnějšími (Senegal, Lybie, Tunisko). Přesto po drobném úletu s Hemingwayem zase starý dobrý Palin.(2.12.2010)