Reklama

Reklama

Rize

  • USA Rize
Trailer
USA / Velká Británie, 2005, 86 min

Obsahy(1)

Odkrývá fenomén pouličního tance, který vznikl na ulicích South Central v Los Angeles. Tento dokumentární film vytahuje na světlo revoluční formy "artistického" umění, které bylo doposud zatracováno. Gangy "dětí" a mládeže tancují na ulicích a neustále pracují na lepším podání svého umění. Jednotlivé gangy se pak spolu utkávají formou "tanečních" pouličních soutěží. Setkáme se zde s Tommy Johnsosnem (Tommy The Clon), který vyvinul dokonce svůj osobitý styl - clowning (šaškování). Je to způsob jejich životního stylu - je to autentické vyjadřování. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

ChArLeNe

ChArLeNe (hodnocení, recenze)

stapilo

tak to vieš. keď na čsfd väčšina preferuje metál, punk, rock, tak sa niet čomu diviť, keď hip-hop tu od nich dostáva samé odpady. holt, dať prístup na net ignorantským detičkám, sa vyplatí.

stapilo

stapilo (hodnocení, recenze)

Jsem v šoku z tak nízkého hodnocení, podle mě je Rize hodně zajímavej dokument, co si aspoň pár hvězdiček zaslouží. Pro mě se jedná o super vizuální zážitek, po celou dobu jsem nemohla odtrhnout oči, je to krásně natočený a je to náhled někam, kam se člověk normálně nepodívá. Osobně se mi líbil i ten tanec, chápu že to není pro každýho, ale to hodnocení tady je naprosto přehnaný a je mi líto, že to pravděpodobně plno lidí odradí. Pro mě Rize sálá energií, má dobrou atmosféru a zajímavý lidi s dobrejma příběhama, doporučuju (ale evidentně to není pro všechny, tak se předem omlouvám tomu, komu to bude připadat jako vyhozenej čas).

na příspěvěk reagoval ChArLeNe

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno