Reklama

Reklama

Top Gear speciál: Festival v Sydney

(pořad)
  • Velká Británie Top Gear Festival: Sydney
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2013, 50 min

Obsahy(1)

S Jeremym a Jamesem zamíříme tentokrát k protinožcům, kde budou s australskými kolegy uvádět dvoudenní motoristické oslavy. Své schopnosti předvedou i samotní moderátoři, mimo jiné ve fotbale s trojkolými Relianty... Dnes zamíříme do Sydney, kde se chystá dvoudenní festival Top Gearu. Chybí Richard Hammond, ale to jistě vynahradí dvojice z australského Top Gearu – Shane Jacobson a Steve Pizzati. Moderátoři usednou do fordu a holdenu a zkouší své síly ve sprintu. Poté do vozu usednou Jeremy a James a krouží po okruhu. Využívají vlastností vozů a předvádějí pěkné drifty! Následuje závod F1 Red Bull s časem: Mark Webber se pokusí trumfnout rekord zdejšího okruhu.
Shane z australského Top Gearu pak přichází s novou podivnou disciplínou: atlet Paul Joseph má přeskočit trojici motokár. Tím se jen zahřeje, dál zvládne přeskok přes Lamborghini Murcielago.
Další zajímavostí je akrobatické letadlo, které bude soutěžit se závodním vozem s Jamiem Whincupem. Další závod pojede James ve 14tunovém bagru, proti němu opět Jamie s holdenem.
Na scénu přichází Stig v McLarenu. Dále je tu Jamesovo řešení australských pomalých listonošů, kteří jezdí na motorkách. Ti by měli prostě jezdit rychleji, což jim předvedou profesionální závodníci na okruhu. Poté předvádějí svou sílu dragstery, diváky baví také kaskadéři na motorkách atd. Jeremyho čeká další závod, a to Nissanu GTR. Závodit bude s ženou – australskou běžkyní přes překážky Michelle Jennekeovou. Závodem bude sprint na 100 metrů, tedy 2x 50 metrů tam a zpět.
James pak hovoří s motorkářem Caseym Stonerem, kterého čeká závod s Markem Webberem a Jamiem Whincupem v holdenu, F1 a na motorce.
Po závodě je tu autofotbalový zápas, a to v tříkolých Reliantech Robin! Jeremy, James a australští moderátoři se připoutají a jde se na věc... (TV Prima)

(více)

Recenze (12)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Už je to tu psáno několikrát - chybějící Richard Hammond je citelná ztráta a zástupci australského Top Gearu mi nikdy sympatičtí nebyli, jsou to takový panáci, co se snaží mermomocí vyrovnat ostrovtipu Jeremyho Clarksona. Motoristické oslavy jsou jako záznamy z koncertů - prostě live nezapomenutelný zážitek, v televizi však chybí emoce. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Jako podívaná na místě to muselo stát za to - závody klasické i naprosto šílené, kupa různých vozidel a jezdců, které jen tak nepotkáte, plus pár vykrádaček z Top Gearu jako třeba auto-fotbal. Na obrazovce to ale moc nefunguje - ze všech těch Top Gear speciálů jsme si zvykli na jinou kvalitu a Sydney Festival se místo toho nese spíš ve smyslu "Bylo to tu fajn, škoda že jste tu nebyli". 40% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velice slabý Top Gear speciál, dost možná ten úplně nejslabší. Je pravda, že některé první epizody Top Gearu možná byly i slabší (pro mě), ale tohle je v rámci speciálů a na ČSFD navíc i samostatně fungující jednotky opravdu celkem průšvih. Přikláním se k názoru, že přímo na místě a na živo to muselo stát za to, nicméně v televizi to zas tak nepůsobí a jediný dobrý moment je ten s Clarksonovým nejmenším autem na tryskový pohon. Australští moderátoři nejsou vtipní a vtipní tady bohužel moc nejsou ani Orangutan a Šnek. Nevadí, že chybí Richard Hammond, téměř naprostá absence vtipu je mnohem smutnější. Škoda, mohlo to být velice dobré, ale protože to vypadá, jak to vypadá, budu tomu muset dát asi jenom 60%. Je to škoda, chlapci... ()

Madhuri 

všechny recenze uživatele

"Chybí Richard Hammond, ale to jistě vynahradí dvojice z australského Top Gearu"...Ne nevynahradí, pardon. Byla jsem na jejich živé show v Praze (2014), byl to naprosto skvělý fenomenální zážitek, ale hlavně kvůli té atmosféře, ta show by jinak nestála za moc. Kdybych to nezažila na vlastní kůži asi by mě to taky nebavilo sledovat. A tohle bylo na tom stejně, na živo to musel být byl perfektní zážitek ale jelikož jsem tam nebyla nic to se mnou nedělalo. A chyběl Hammond (přičemž v Praze alespoň byli všichni. Normálně koukám na vše kde se někdo z TG objeví ale tohle mě hrozně zklamalo...Taky se tam May a Clarkson neobjevovali moc často, ale možná jo jen si to nepamatuji...Vypnuto ani ne po 20 minutách... ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Nejslabší speciál od Top Gearu. Absence Hammonda? Ve spoustě speciálů někdo chybí. V Apokalipse Clarkson, v cestě napříč Evropou a Itálií zase May... Větší problém je ve škrobenosti Australských moderátorů, nucenosti jejich rádoby-humoru a nezáživnosti většiny z toho, co bylo vidět. Stopáž 50 minut naštěstí není zase tak ubíjející. Plusy: Popisování Clarksona a Maye trasu Marku Webberovi, sprint Nissan GTR vs Michelle Jenneke a Jeremyho tryskový autíčko... Mínusy? Všechno ostatní. 2* ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama