Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1939, blíži sa vojna. Nemecko aj Anglicko sa pripravujú na možný konflikt. Profesor archeológie na Cambridge Horatio Smith žiada, svojich študentov, aby sa s ním vydali do Nemecka na archeologické vykopávky, hľadať dôkazy o árijskom pôvode nemeckej civilizácie. Jeho bádanie podporujú aj nacisti. Študenti na základe zranenia na ruke zistia, že profesor je tá istá osoba, po ktorej Nemci pátrajú a ktorá je zodpovedná za oslobodzovanie a unášanie ľudí z pazúrov gestapa. Jeho zanietenosť podporia aj oni, a tak sa začne odvíjať zaujímavý a dramatický príbeh. (Volodimir2)

(více)

Recenze (3)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Protinacistická komedie. Lehce dobrodružný i zajímavý, ale jen průměrný příběh. Oproti Scarlet Pimpernel, The/1934, je to herecky chudší. Skoro všechno je psaný na Howarda, přitom tento příběh by jasně udržel i více těch povah. První polovina se doslova jen vleče, ale když mluví Howard, tak to je perla. Říká se, že tento film inspiroval Raoula Wallenberga. 3,5/5 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Studio Universal na počátku 40. let vyslalo do boje s nacisty Holmese s Watsonem a Neviditelného muže, zatímco Britové přicházejí s aktualizovanou verzí další klasické postavy, Červeného Bedrníka. Leslie Howard, který si tohoto hrdinu zahrál již jednou v roce 1934, předvádí skvělý výkon a celkově zvedá úroveň jinak velice nudného a nezajímavého filmu. Je to velká škoda, protože potenciál by tam byl. S výjimkou posledních cca 15ti minut je to brutální nuda. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

They seek him here, they seek him there .... akorát tentokrát nepolapitelného hlavního hrdinu nehledají concerned French citizens, ale týpci z nadřazené rasy, kteří se snaží zarazit jeho řádění na území říše. Jak lze tudíž z předchozího vydedukovat, děj se přenesl z 18. do 20. století. Lorda Percyho Blakeneye vystřídal profesor archeologie Smith, Margaret zase Ludmila, league of the Pimpernel je tvořena profesorovými studenty, slavnou básničku nahradila písnička a zachraňováni nejsou aristokraté nýbrž inteligence. Leslie Howard si tímto počinem ve své herecké kariéře připočetl na vrub kromě toho klasického Scarlet Pimpernela (z r.1934) i ztvárnění jeho protinacistické mutace. Přestože Howard hraje v obou případech slušně, identickým problémem obou filmů je poměrně nudný děj, který zazdil velký potenciál. U tohoto filmu jsem navíc špatně zkousávala i přílišně naivní vyobrazení nacistického Německa. Žádné velké terno se tak nekonalo ale jinak průměrné dílko. ()

Reklama

Reklama