Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ústřední postavou tohoto případu je Tomáš Stražák. Vysoce nebezpečný jedinec, který se rád vyžíval v týrání a znásilňování žen, které držel proti jejich vůli ve svém bytě. Osudný pátek 13. července roku 1979 se mu podařilo přesvědčit svou bývalou milenku Márii, aby s ním odešla do jeho bytu v Nových Zámcích. Ta z něj měla strach, protože o jeho násilných sklonech věděla, přesto s ním zašla na panáka griotky, aby od něj měla pokoj. Následovala však hrůza, na kterou připravena rozhodně nebyla. Stražák ji začal mlátit pěstmi, krucifixem, kytarou až do krve, následně ji svázal, použil podomácku vyrobeným „pásem cudnosti“ a ve finále vyhodil z balkónu v sedmém patře. Žena pád naštěstí přežila, on šel do vězení, ale po několika letech byl propuštěn, vrátil se zpět do města a živil se jako lidový léčitel až do své přirozené smrti. (SOLOM.)

(více)

Recenze (2)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle případ je v mnoha směrech specifický. Stražák intelektem určitě nebyl žádnej debil, ale povahou to bylo totální sadistický hovado a co všechno si zažila a přežila ta frajerka v ten osudný pátek třináctého je neuvěřitelný. Každopádně masakr je i ten totální nezájem okolí který moc dobře vědělo co se v tom bytě děje ale holt každý sám za sebe takže fuck off. To, že oběť nakonec přežila bylo štěstí i pro pachatele který tak dostal díky tomu nižší trest než jaký by zasluhoval a tak po tom co vylezl z vězení mohl v klidu dožít a to dokonce jako uznávaný lidový léčitel. Zkrátka tenhle svět je divný místo.75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomáš Stražák byl již od dětství problémovým člověkem a postrachem svých vrstevníků. Mnozí byli přesvědčeni, že jeho IQ je nízké (lehkou duševní zaostalostí), ale on byl ve skutečnosti nadprůměrně inteligentní. Za pomoci svých kumpánů lákal mladé ženy a dívky do svého bytu, kde je vždy opili, mlátili, znásilňovali, fotili je při sexu a následně vydírali mlčenlivostí, nebo fotky „vypustí do světa“. Tenhle magor byl dokonce třikrát ženatý a svým ženám dělal defakto to samé. Sousedi v baráku se ho báli…Na druhou stranu se však zajímal i o spoustu různých věcí - ve volném čase studoval odbornou psychiatrickou literaturu, díky které se bez problémů vyznal v psychiatrické terminologii a diagnózách. Také se zajímal o parapsychologii, okultismus a hypnózu, kterou dokonce nejednou zkoušel i na svých ženách. Osudný pád ze sedmého patra jeho oběť jako zázrakem přežila, díky hustému travnatému porostu pod balkony, své malé váze a faktu, že spadla na všechny čtyři končetiny – které to sice odnesly zlomeninami, stejně jako žebra, ale vnitřní orgány to zachránilo. Magor, který se ke konci svého života stal mnohými uznávaný lidový léčitel. ()

Reklama

Reklama