Probuzení (festivalový název)

• Řecko

Agrypnia

Řecko, 2005, 102 min

• Renton

MFF KV .. Scénář: Nikos Grammatikos, Nikos Panagiotopoulos(5.7.2006)

• bassator

41st KVIFF 2006 - HORIZONS - Horizonty (Agrypnia / THE WAKE / Probuzení)(27.6.2009)

Nic noveho pod sluncem, forma, kdy je hlavni postavou spachan zlocin a v prubehu filmu se zjistuje jak a proc a vyplouvaji na povrch dalsi skutecnosti, je uz dost proflakla. Nicmene dej ma docela spad, drhne jen misty, stopaz je zvolena v podstate optimalne. Zajimave jsou nocni obrazy reckeho ostrovniho mesta, do kterych je cely film zasazen a v jejich popredi se odehrava pribeh. Jako celek hodnotim prumerne.(14.7.2006)

• d-fens

ocenenia : MFF Moskva 2006 - Nominácia na 1. cenu(8.2.2012)

Milé překvapení. Děj má spád, nikde vyloženě "nedrhne", herci jsou docela přesvědčiví (hlavní hrdina vám možná občas svou podobou připomene Al Pacina - nevím jestli to byl jeho záměr či nikoliv), zápletka sice nikterak originální, nicméně udrží v určité nejistotě minimálně do tří čtvrtin filmu. Šel jsem na tento film víceméně náhodou (ono to tak ve Varech už chodí :)) a jak jsem řekl, odcházel jsem příjemně překvapen. Mohu doporučit (řecky mluvených filmů se u nás mnoho neobjevuje). Rozhodně 4 hvězdičky(9.7.2006)

Skvělé herecké výkony (hlavně Andease) zastiňujě občas nesrozumintelný děj. I tak budete udrženi v napnelizmu od začátku až do konce a po filmu se ještě pohádáte s přáteli, jak to vlastně dopadlo ;)(9.7.2006)