Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netradiční drama vypráví o jednom němém nájemném vrahovi (Ha-kyun Shin), kterému není nic svaté. Být vrahem je jeho parketa a je v tom hodně dobrý. Vraždění lidí si přímo užívá. Jednoho dne se v baru potkává se sympatickou dívkou a náhle se jeho styl života mění. (Kamca_)

Recenze (66)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Nemůžu sice říct, že by to bylo přesně moje kafe, ale jistou sílu to mělo. Jde prostě o jiné vyjádření lásky. Občas jsem se musela smát, protože hlavně ze začátku tu bylo několik nenásilně vtipných momentů a výborné byly taky myšlenky hlavního hrdiny. Ha Kyun Shin je pro podobné role asi stvořený, ale už bych ho taky ráda viděla v něčem normálnějším. 3*, ale průměr to není. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Dva mrštní a sympatičtí hitmani, osudová žena, dítě, všudypřítomné melancholično a zážitek, při kterém jsem seděl od začátku do konce v křesle jako zařezaný, zároveň se pobavil u několika skvěle vypointovaných scén a přitom nepokrytě fandil nemluvnému Shin Ha-kyunovi ve výtečně zvládnuté roli zabijáka z rodu Renova Leona. Stylovka, pocitově mi tolik připomínající jeden z nejsilnějších filmů loňského roku, One Nite in Mongkok . ()

Reklama

forsythia 

všechny recenze uživatele

Víte, co je největší romantika? Když zabiják napíše básničku o tom, jak telátko saje mléko své matky v poli plném FORSYTHIÍ :) To ostatní, jako skvělé vyprávění němého vypravěče a jeho neméně skvělý herecký výkon, sem tam nějaká ta krvavá dýka a povlávání mulety, pár přitroubých korejských vtípků, tragická láska a tak vůbec, to už jen tak pro dokreslení. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Znovu film o nájomnom vrahovi? Našťastie toľkokrát otrepaná téma je v kórejskom podaní vždy niečo originálne. Určite u mnohých zaboduje, nielen krvavými scénami, ale hlavne originálne vyrozprávaným príbehom cez hlavného hrdinu, ktorý je nemý. Jeho vnútorné monológy a často vtipné komentovanie situácií, do ktorých sa dostal, posúva film do kvalitatívne úplne inej úrovne. Hlavný hrdina Ha-kyun Shin má štýl. Nosí slnečné okuliare aj večer, sníva o tom, že bude toreádorom, chcel by dlhší jazyk, miluje morské plody a občas píše básne. Schovaná báseň napísaná na kus papiera, ktorú mu našla jeho láska, má výborne pobavila. Vadou na kráse je iba pár prehnaných súbojov proti mnohonásobnej presile a záver v kaluži krvi. Trošku optimistickejší záver, málinko reálnejšie súboje a dal by som plný počet, pretože ten príbeh je podaný skvele. 80%. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Už od samého začátku velmi zábavný film o němém nájemném vrahovi, jeho obdivu k matadorům, snu o operaci, po které by mohl mluvit, jedné osudové ženě a koneckonců i o tom, co si při tvorbě snímku přál režisér vyjádřit - totiž fakt, že kdyby k sobě lidé byli otevřenější, jejich vztahy by nemusely tak často končit špatně (či dokonce tragicky). Skvělý dojem ze slušného spádu a spousty vtipných momentů (občas vskutku perel téměř na hranici záchvatu smíchu) trochu kazí pár hluchých, a ke konci i snad až příliš patetických míst. I přesto se jedná o film, který stojí za zhlédnutí. (necelé 4*) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama