Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevydařený experiment s geneticky upravenými rostlinami způsobil katastrofu na zemi. Většina populace byla vyhlazena. Zbytky lidí se snaží přežít na zpustošené planetě. Nezbedný chlapec Agita potká dívku Tuulu, která žila v minulosti. Její otec zajistil, aby přežila katastrofu. Shunnack, přeměněný člověk také z minulosti, chce pomocí Isutoky (systém přírodní obnovy) obnovit "pořádek" na Zemi. Plně si však neuvědomuje, co vlastně dělá, protože by musel obětovat všechny lidi, aby mohl planetu napravit. K porozumění přijde bohužel příliš pozdě. (Laputa)

(více)

Recenze (31)

kitano 

všechny recenze uživatele

Uvodne titulky ma rozdrtili takym sposobom, ze som ocakaval, ze Origin bude jednym z najlepsich anime, ake som kedy videl. Zdanie vsak coskoro vyprchalo a vsetko co zostalo bol prave spominany uvod a prenadherna animacia, za ktorou sa vsak skriva prostunky, opozerany pribeh, ktory neponukne ani kvapocku originality. Koli vizualnej stranke a jedinecnej fantazii, ktore su anime ako takemu vlastne, je to film stale atraktivny. No zalezi od divaka, do akej miery dokaze akceptovat zabavu, ktora je vizualne nadherna no pribehovo a pocitovo prazdna. A pritom v uvodnych titulkoch sa skrival tak obrovsky potencial.....:( (6/10) ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Zajímavé postapo, které zprvu překvapí dosti povedenou animací, krásnou hudbou a stylizací. Postupem času se ale odkrývá příběh, který ač nápadem působí neokoukaně, tak provedení je zabité klasickým soubojem dobra proti zlu s předvídatelným koncem. Faktem ale je, že to vyloženě nenudí a v žádném případě neurazí. Jednou zabaví, víckrát si nevzpomenete. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho si japonci strkali železné trubky do prdelí a elektrické kabely do páteře(za doprovodu orchestru těžkých továrních mašin) až se z toho-jakoby mimochodem-zrodil Biopunk. Úchylný a zatím poněkud nedoceněný brácha cyberpunku s nálepkou eko na prdeli a nevyléčitelným fetišem na les....... Naftou a uhlím odkojený našinec připojený k síti jen nasadí brýle cynismu a smete tyhle varovné audiovizuály ze stolu jako debilní hipísáckou agitku. Ti odvážnější se ale možná zamyslí odkud že se bere potřeba vkládat tolik energie do takovýchto témat(?)... Na plnou palbu to objektivně není ale já s tím poselstvím prostě souhlasím. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jak jsem něměl rád japonský anime filmy, tak jsem si na ně začal v poslední době docela zvykat. Originální nápady a ve většině případů i bezkonkurenční 2D animace. V tomto případě to však dopadlo jinak. Vizuální stránka sice neexceluje ale rozhodně není špatná stejně tak i originální prostředí, ve kterém se příběh odehrává. Bohužel mě však příběh nebavil, hodně jsem se v něm ztrácel a málokdy věděl co, že se zrovna děje. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Také 4-... Úvodná pieseň neskutočná, počúvam ju dookola. Príbeh začína veľmi silno... potom príde dlhá časť, ktorá je taká "obyčajná" + aj vcelku "obyčajná" hudba. Kresbu by som tiež čakala trocha lepšiu (aspoň miestami). Potom sa príbeh vystupňuje a ja by som to skončila tým vystupovaným koncom - v zmysle, za chyby sa pyká, občas veľmi. Takto je to síce uzavreté, ale ten záver je taký... nemastný-neslaný. Škoda. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama