Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek o muži, který byl v mládí vychováván jako pes, musel bojovat o svůj holý život, o přežití. Postupem času jak stárnul se z něj stal poslušný zabiják, který plní rozkazy svého páníčka. Jedna zakázka se mu vymkne z rukou a šlape mu na paty policie. Všechno se mu ještě více zkomplikuje, když se na skládce seznámí s ženou, kterou tam její otec drží a zneužívá. Pomůže jí a dají se společně na útěk před policisty... (sheen)

(více)

Recenze (42)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla síla. Dalo by se říct, že mé očekávání brutálního a bezútěšného filmu se vrchovatě naplnilo a pohár ještě v klidu přetekl. Film staví na úplně jiných hodnotách a pro západního diváka to může být slušný šok. Do Hong Kongu přijíždi nájemný vrah z Kambodže, aby splnil krvavý úkol a zase se vrátil pro svoji odměnu. Situace se ale vymkne kontrole a místo čisté práce se odehraje totální masakr v němž zemře i jeden policista. Jeho kolega to nenechá jen tak a využije svých poněkud "odlišných" vyšetřovacích metod k jeho vypátrání. Rozehraje hru na život a na smrt, na jejíž jedné straně je boj o přežití vlastní i milované dívky a na té druhé je potom pomsta životů přátel ale hlavně - vnitřní boj a snaha vyrovnat se s temnou minulostí. Film, který si na nic nehraje, jenom nám ukazuje dvě odlišné postavy ze dvou odlišných světu, které jak se na první pohled zdá nemají nic společného až do chvíle, kdy bude každá nucena bojovat za svoji věc. Poté z nich vyprchá veškeré lidství a změní se v rozzuřené psy, kteří neznají slitování a nezkončí, dokud jeden z nich bude naživu. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Drsne, surove, brutalne, agresivne a bezcitne, avsak nie bez emocii. Suboj dvoch muzov, ktorym v zivote nezostalo miesto pre nic ine len pre zlobu a nenavist. A presne aky je obsah filmu, taka je aj forma akou je natoceny. Obraz je temny, tmavy, prevazne sa odohrava v noci, kamera akoby sledovala hlavnych hrdinov zo strachom, ze ju rozmlatia. Tazko sa da hovorit o nejakych sympatiach k hlavnym hrdinom. Vo filme existuje len ich konflikt plny nenavisti, su doslova ako dva besny psy snaziaci sa roztrhat jeden druheho na kusy. Ta AGRESIA ma pohltila. Zazitok z tohto filmu sa neda porovnat s nicim co som vydel pred tym. Originalne a neuveritelne "powerfull", avsak takym sposobom, ako ziadny iny film. (10/10) ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Set-up príbehu o nemenovanom zabijakovi v cudziom meste, ktorý je po vykonaní práce následne stíhaný miestnym policajtom, film približuje k fámozne podobnému príbehu jednej noci v Hongkongu. Vďaka výbornej práci so svetlom a tieňom, premyslenou perspektívou v obraze a uhlami nasnímania je rovnako skvelé a presvedčivé aj vykreslenie zahnívajúcej metropoly ako nočnej mory plnej ľudského marazmu, skrz ktorej ulicami sa ako dva štvaví a zúriví psi stíhajú nájomný vrah s policajtom. Fatálnosť ich konania, ukazujúca paradoxne až ich príliš blízku podobnosť, speje k nezabudnuteľnému finále, ktoré však po ceste "peklom" žiaden raj neponúka. Extrémne drsný a nekompromisný thriller, ktorý nielen vďaka "romantickej vložke" v 3/4 filmu ponúka aj príval silných emócií je aj výpoveďou o živote, kde hnacím motorom je zaslepenosť pomstou a smutnej predurčenosti, resp. nemožnosti vykĺznúť zo zabehaných koľají. "Creatures live at the expense of other creatures". Jeden z najsilnejších filmových zážitkov v 2006. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ultimátne násilný film, ktorého chlad a temnota presahuje prirovnanie k polárnej noci. Príbehovo ničím zaujímavý film, násilie, drsná atmosféraa beštiálnosť niektorých scén ho však vytrhávajú spomedzi iných, podobných klišéovitých filmových produktov. Ústredná zápletka filmu je dosť podobná tej z filmu 'Danny the Dog', akurát jej rozuzlenie ako aj celé to, čo k rozuzlenie smerovalo mi nedávalo pocit filmového uspokojenia. Akčné scény namakané, ale iné dnes divák od východnej produkcie ani neočakáva. Príbeh sa snažil byť drámou, v čom zlyhal na celej čiare. Takisto kriminálkou, ale policajný zbor a ich vyšetrovacie metódy mali niekedy dosť ďaleko od logiky. A tak zostala už len obnažená akčná línia, ktorá ma sama o sebe uspokojiť nedokázala. 60%. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Ačkoli závěrečná dvacetiminutovka působí poněkud "antiklimakticky", bez ní by to byl jiný film - a nejsem si jistá, že nutně lepší. I když transformace čokla v člověka a člověka v čokla v ní byla dotažena do značně nepravděpodobných konců, v symbolické a emocionální rovině tím "Dog Bite Dog" IMHO získává na síle... 9/10 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama