Reklama

Reklama

Alice Cooper: The Nightmare Returns

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
USA, 1986, 75 min

Recenze (6)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelý halloweensky koncert s jednou z najprepracovanejších Aliceových show a skvelou vraždou so stojanom od mikrofóna. Zároveň má Alice aj skvelú sprievodnú kapelu na čele s géniom Kaneom "Rambom" Robertsom, jedným z najrýchlejších gitaristov, ktorý svojou charizmou súperí so samotným majstrom. Kane má brilantnú scénu s jeho samopaľom-gitarou z ktorej začnú sálať plamene. Inak jedno je škoda a to to, že nepoužili viac (iba 3) piesní z dosky ku ktorej je koncert (Constrictor). Playlist je inak fajn. Skvelé 80s, skvelé publikum a neopakovateľná hororová show. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Včera jsem měl tu čest vidět Alice Coopera poprvé naživo v Plzni během jeho aktuálního turné Theatre of Death. Stál jsem poměrně blízko, viděl úplně všechno, chytil jsem kus balónu, který mistr prasknul během School´s Out, málem jsem chytil i jeho hůlku, ale bohužel mě jen klepla přes prsty a odletěla dozadu. No zkrátka ještě teď jsem z toho odvařenej jako malý dítě, protože Alice, i když se přehoupl přes šedesátku, tak je pořád ještě ve formě. Cestou zpátky v autě jsme se bavili o tom, jestli mám na DVDčku ještě nějakej koncert Coopera, kterej jsme neviděli. Zjistil jsem, že asi ne a přitom mě napadlo znovu zkusit štěstí a porozhlédnout se po tomhle polozapomenutém klenotu, který mi až do současnosti unikal. A ejhle ono se někdy ve dvě hodiny ráno zadařilo a konečně se ke mě dostal Cooperův koncert The Nightmare Returns z roku 1986. ___ Hned večer, abych si nostalgicky zavzpomínal na včerejšek jsem si Návrat noční můry musel pustit a je to jasnejch pět hvězdiček, protože mě Cooper opět dostal. Nevím, kde začít. Možná negativama. Jediným negativem tohodle koncertu je to, že je tak krátkej. 75 minut je na Cooperovu show fakt málo. No a teď už teda ta pozitiva:-) - Skvělej playlist (kromě Stevena, zazněly snad všechny do té doby složené hity a při takových klasikách jako 18, School´s Out, Only Women Bleed nebo The Ballad of Dwight Fry mi při vzpomínce na včerejšek skoro naskočila husina), skvělá podiová show - kytara ve tvaru kulometu, ve skladbě Welcome to my Nightmare se na pár sekund mihne Jason Vorheese (bohužel He´s Back nezaznělo), Alice se při jednom songu promenuje s živým hadem na ramenou, neustálé bojuje s kameramanem na kraji pódia, až ho nakonec oddělá mikrofonem, sestavuje a oživuje ohromné plechové monstrum, které se projde po scéně, aby bylo zase Alicem rozkopáno, no a pak takové ty notoricky známé věci jako svěrací kazajka, škrcení sestřičky, gilotina atd. Zkrátka starej dobrej Cooper tak jak ho všichni zbožňujeme. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Alice Cooper nikdy neoslňoval hlasovým rozsahem, ale spíš nápaditými skladbami, vynikající pódiovou show a výborně šlapající kapelou. To vše jsem viděl bohužel jen jednou na vlastní oči. Nechybělo havarované auto, dvouhlavé dítě s jednou vlčí hlavou, skládání utržených končetin do reinkarnačního boxu. A po stětí gilotinou se doplnila jeho hlava, aby znovuzrozený Alice znovu povstal. Bezchybné! ()

GASTON73

všechny recenze uživatele

1 "Welcome to My Nightmare" 2"Billion Dollar Babies" 3"No More Mr. Nice Guy" 4"Be My Lover" 5"18 (Little Flower of Ulysses)" 6"The World Needs Guts" 7"Give It Up" 8"Cold Ethyl" 9"Only Women Bleed" 10"Go to Hell" 11"The Ballad of Dwight Fry" 12"Teenage Frankenstein" 13"Sick Things" 14 "I Love The Dead" 15 "School's Out" 16 "Elected" 17 "Under My Wheels" ()

Reklama

Reklama