Reklama

Reklama

Maria-sama ga miteru

(seriál)
  • Japonsko マリア様がみてる (více)
Japonsko, (2004–2009), 20 h 25 min (Minutáž: 25–50 min)

Předloha:

Oyuki Konno (kniha)

Hrají:

Kana Ueda, Miki Itó, Mamiko Noto, Šizuka Itó, Megumi Tojoguči, Haruna Ikezawa, Akeno Watanabe, Ajahi Takagaki, Hitomi Nabatame, Ikuja Sawaki, Juki Masuda (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Soukromá dívčí škola Lillan je určena pro křesťanské dívky, které musejí být elegantní, zvořilé a zdrženlivé. Do prvního ročníku nastoupí nesmělá Fukuzawa Jumi, která obdivuje starší studentku, Osagawaru Sačiko, jež je členkou studentské rady Jamajurikai. Jumi je spokojená s tím, že Sačiko jen sleduje, víc nepožaduje. Ale jednoho dne ji Sačiko zastaví a pokárá za špatně upravenou vázanku, kterou sama spořádaně upraví... (Zíza)

(více)

Recenze uživatele q66 k tomuto seriálu (2)

Season 3 (2006) (S03) 

Po dramatické druhé řadě přichází ta třetí opět s klidným slice of life přístupem a velmi se jí to daří - zdokonaluje to, co první řada nedokázala stoprocentně. Konstrastují se tu vážné i humorné momenty, přičemž komedická složka je velice lehká, efektivní a zároveň inteligentní; ta vážnější vyniká režií. Postavy samozřejmě zůstávají (jen zaměření se mění) a dostanou stejně jako jejich vztahy další hloubku a vývoj. Kromě toho díky tomu, že to není TV seriál, ale OVA, je tu tentokrát i výborná animace - pryč jsou statické scény předchozích částí, všemu se dostalo daleko větší pozornosti, a díly jsou tentokrát i dvakrát delší, což umožňuje lepší a konzistentnější tempo. Pokud se vám líbily předchozí části, tato určitě nebude výjímkou, i když druhá řada se mi líbila o trochu víc. lepší 9/10 ()

Season 4 (2009) (S04) 

Ze všech čtyř částí asi ta nejhorší, ale vůbec to neznamená, že by byla špatná. Jako obvykle tu máme hodně slice of life, ale vrací se do větší míry i drama; oproti minulým částem je tu víc vidět i růst charakteru hlavní protagonistky Yumi, což je velké pozitivum, protože předchozí části vždy dávaly přednost spíš ostatním postavám. Dějově je hlavně první polovina slabší, ale posledních pár dramatičtěji zaměřených epizod obsahuje několik nejlepších momentů celé série (a konec je také velmi dobrý i přes to, že zdrojový materiál pokračuje dál). Animačně je tato část bohuže slabší, pouze o něco lepší než druhá řada (která je ale nejlepší v ostatních ohledech) - je to TV seriál a rozpočet asi největší nebyl - nicméně poslední tři epizody se kvalitou animace blíží (a občas i překonávají, hlavně velmi dynamická epizoda 11) třetí OVA řadě a jde vidět, kam ten rozpočet opravdu šel. Zvukově čtvrtá řada nevyniká, OP i ED jsou relativně nevýrazné (původní typický opening prvních třech řad chybí) a zbytek zůstává v nadprůměru. Takže ve výsledku to je prostých 8/10. ()

Reklama

Reklama