Reklama

Reklama

Maria-sama ga miteru

(seriál)
  • Japonsko マリア様がみてる (více)
Japonsko, (2004–2009), 20 h 25 min (Minutáž: 25–50 min)

Předloha:

Oyuki Konno (kniha)

Hrají:

Kana Ueda, Miki Itó, Mamiko Noto, Šizuka Itó, Megumi Tojoguči, Haruna Ikezawa, Akeno Watanabe, Ajahi Takagaki, Hitomi Nabatame, Ikuja Sawaki, Juki Masuda (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Soukromá dívčí škola Lillan je určena pro křesťanské dívky, které musejí být elegantní, zvořilé a zdrženlivé. Do prvního ročníku nastoupí nesmělá Fukuzawa Jumi, která obdivuje starší studentku, Osagawaru Sačiko, jež je členkou studentské rady Jamajurikai. Jumi je spokojená s tím, že Sačiko jen sleduje, víc nepožaduje. Ale jednoho dne ji Sačiko zastaví a pokárá za špatně upravenou vázanku, kterou sama spořádaně upraví... (Zíza)

(více)

Recenze uživatele ikilledjenny k tomuto seriálu (2)

Maria-sama ga miteru (2004) 

Nuda, která tak zvláštně zahřála u srdce. Příběh z dívčí křesťanské školy, kde mají zvláštní systém, nebo řekněme tradici Růží. Růže jsou dívky ze studentské rady, které si vybírají své petite soers. Tvoří tak pár, který se má vzájemně podporovat. Sachiko předává růženec Yumi a začíná nám příběh. Díly mi přišly dlouhé, a to mají klasických 25 minut. Navíc mě hrozně iritovala animace, která se mi vůbec nelíbila. Plusem je příjemná podkreslující hudba a Ave Maria v posledním díle byla působivá. Vztahy postav byly zvláštně vykresleny, nevím zda to bylo tak silné přátelství nebo láska, každopádně tam menší náznaky shoujo-ai jsou. No třeba bude Maria sama ga miteru: Haru lepší... ()

Haru (2004) (S02) 

O něco lepší než prvních 13 dílů. Škoda, že nelze udělit 3,5 hvězdičky, ale tak pětka se zaokrouhluje nahoru. Animace je snad ještě statičtější než u první série, ale máme tu pořád krásnou hudbu a trošku atmosféričtější prostředí. Moje oblíbená postava Rosa Gigantea (Satou Sei) se objeví jen v pár dílech, pak odmaturuje, škoda. Opět se Yumi a Sachiko potýkají s tím, že ani jedna neumí vyjádřit své pocity a myšlenky, na což skoro jejich soers vztah doplatí. Poslední tři díly toto dílko vytáhly z šedivého průměru. ()

Reklama

Reklama