Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 14 (2015) (série)


Nehoda nebo atentát (S14E08)

(epizoda)
  • Česko Masakr ve středu města (více)

Obsahy(1)

4. listopadu 2008. Na palubě vládou pronajatého Learjetu se do Mexico City vracel muž stojící v čele mexické války proti drogám, Juan Camilo Mourino, a další státní činitelé. Dvanáct kilometrů od letiště se letoun náhle přetočil a přešel do pádu. Piloti se snažili střemhlavý let vybrat, ale neměli dostatek času. Learjet se zřítil do samého středu finanční čtvrti hlavního města a rozpoutal ohromný požár. Zemřelo všech devět osob na palubě a dalších sedm na zemi. Okamžitě se vyrojily spekulace, že nehodu způsobili členové mexických drogových kartelů. Prezident Felipe Calderon požádal o spolupráci FBI a americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě. Vyšetřovatelé pátrali po přítomnosti bomby na palubě, ale stopy povýbuchových zplodin se na troskách nenašly. Další průzkum odhalil nečekaný fakt. Learjet ve chvíli, kdy narazil do země, směřoval pryč od letiště. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Pred pár rokmi som si postupne pozrela dovtedy vydané série Leteckých  katastrof. Fascinovalo ma, že často išlo o súhru náhod, ktoré piloti nemohli nijako ovplyvniť, nakoniec spôsobili nešťastie. V tomto prípade to bolo úplne inak. Človek si povie, že niečo také sa môže stať len v Mexiku - lietadlo, na palube s niekoľkými vládnymi predstaviteľmi, pilotujú dvaja absolútni amatéri, dokonca s falošnými dokladmi o výcviku na tomto type lietadla! Nakoniec dúfam, že len v Mexiku. Aby toho nebolo málo, lietadlo sa zrútilo do ulíc hlavného mesta, kvôli čomu došlo nielen k materiálnym škodám, ale niekoľko ľudí prišlo o život aj na zemi. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příčinou nehody byla chybné přiblížení k letišti a zároveň turbulence v úplavu... No pěkně je to otočilo a smetlo z oblohy... Neměli šanci to přežít... Navíc je nepochopitelné, že oba piloti neměli co dělat v kabině a navíc to byli podvodníci bez příslušných školení..! Sakra ani nevěděli jak to ovládat 😢😢😢 ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama