G3 Live in Denver (koncert)

Dokumentární

2004, 112 min

Osobně mám nejradši G3 , kdy s nima hrál Petrucci. Tady mi ten Yngwie také neseděl.(31.12.2008)

Koncert slavného kytarového projektu tentokráte ve složení: stálá dvojíce Joe Satriani a Steve Vai a jako host tentokráte švéd Yngwie Malmsteen. Tradičně každý odehraje svůj set, aby na konci se sešli všichni tři při společné jam session. První Satriani, Vai uprostřed a nakonec Malmsteen. 4* proto, že ač Satrianiho a Vaie mám velmi rád a jejich kytarová hra je excelentní, tak Malmsteena nemůžu vystát. Jako hráč je po technické stránce excelentní, ale žene to do takových poloh rychlostí a techniky, že není prostor pro žádný feeling a skladby se podobají jedna druhé. Výsledek je, že na vás vyvalí tisíce not a stupnic během jedné písně, ale prožitek z ní je nulový, výjimku tvoří klasické akustické sólo, ale to pouze tím, že je akustické :-) Projekt G3 je spíše zaměřen pro kytaristy, jelikož se jedná o instrumentální skladby bez zpěvu, což pro moc lidí atraktivní asi nebude, ale zkuste to.(19.1.2008)

Z tohoto DVD mám nejraději Rockin' in the Free World, tu bych mohl poslouchat pořád dokola (a Satriani ji i solidně zpívá).(27.1.2011)

"okkac" máš absolútnu pravdu s tým Malmsteenom, normálne tam nepasoval, mal som zneho pocit, že sa až "vysmieva" Vay-ovi a Satriani-mu, že na neho nemajú. Aspoň PCM zvuk na DVD nemal chybu.(9.12.2008)