Kytarový mág Joe Satriani si tentokrát k sobě přizval svého žáka Steva Vaie a kolegu Yngwie Malmsteena, aby společně předvedli na podzim roku 2003 v americkém Denveru jedinečnou, bezmála tříhodinovou kytarovou show.
Seznam skladeb:
Joe Satriani:
1. "Satch Boogie"
2. "The Extremist"
3. "Starry Night"
4. "Midnight"
5. "The Mystical Potato Head Groove Thing"
Steve Vai:
6. "I Know You're Here"
7. "Juice"
8. "I'm the Hell Outta Here"
Yngwie Malmsteen:
9. "Evil Eye"
10. "Baroque 'n' Roll"
11. "Acoustic Guitar Solo"
12. "Adagio"
13. "Far Beyond the Sun"
The G3 Jam:
1. "Rockin' in the Free World"
2. "Little Wing"
3. "Voodoo Child (Slight Return)"
(blitzer)
Kryton
Osobně mám nejradši G3 , kdy s nima hrál Petrucci. Tady mi ten Yngwie také neseděl.(31.12.2008)
okkac
Koncert slavného kytarového projektu tentokráte ve složení: stálá dvojíce Joe Satriani a Steve Vai a jako host tentokráte švéd Yngwie Malmsteen. Tradičně každý odehraje svůj set, aby na konci se sešli všichni tři při společné jam session. První Satriani, Vai uprostřed a nakonec Malmsteen. 4* proto, že ač Satrianiho a Vaie mám velmi rád a jejich kytarová hra je excelentní, tak Malmsteena nemůžu vystát. Jako hráč je po technické stránce excelentní, ale žene to do takových poloh rychlostí a techniky, že není prostor pro žádný feeling a skladby se podobají jedna druhé. Výsledek je, že na vás vyvalí tisíce not a stupnic během jedné písně, ale prožitek z ní je nulový, výjimku tvoří klasické akustické sólo, ale to pouze tím, že je akustické :-) Projekt G3 je spíše zaměřen pro kytaristy, jelikož se jedná o instrumentální skladby bez zpěvu, což pro moc lidí atraktivní asi nebude, ale zkuste to.(19.1.2008)
vitac.
Z tohoto DVD mám nejraději Rockin' in the Free World, tu bych mohl poslouchat pořád dokola (a Satriani ji i solidně zpívá).(27.1.2011)
M@ky
"okkac" máš absolútnu pravdu s tým Malmsteenom, normálne tam nepasoval, mal som zneho pocit, že sa až "vysmieva" Vay-ovi a Satriani-mu, že na neho nemajú. Aspoň PCM zvuk na DVD nemal chybu.(9.12.2008)
Podobné
- G3 Live in Tokyo (koncert) (2005)
- G3 Live in Concert (koncert) (1996)