Reklama

Reklama

G3 Live in Denver

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
2004, 112 min

Obsahy(1)

Kytarový mág Joe Satriani si tentokrát k sobě přizval svého žáka Steva Vaie a kolegu Yngwie Malmsteena, aby společně předvedli na podzim roku 2003 v americkém Denveru jedinečnou, bezmála tříhodinovou kytarovou show.

Seznam skladeb:  Joe Satriani:
1. "Satch Boogie"
2. "The Extremist"
3. "Starry Night"
4. "Midnight"
5. "The Mystical Potato Head Groove Thing"

Steve Vai:
6. "I Know You're Here"
7. "Juice"
8. "I'm the Hell Outta Here"

Yngwie Malmsteen:
9. "Evil Eye"
10. "Baroque 'n' Roll"
11. "Acoustic Guitar Solo"
12. "Adagio"
13. "Far Beyond the Sun"

The G3 Jam:
1. "Rockin' in the Free World"
2. "Little Wing"
3. "Voodoo Child (Slight Return)" (blitzer)

(více)

Recenze (6)

okkac 

všechny recenze uživatele

Koncert slavného kytarového projektu tentokráte ve složení: stálá dvojíce Joe Satriani a Steve Vai a jako host tentokráte švéd Yngwie Malmsteen. Tradičně každý odehraje svůj set, aby na konci se sešli všichni tři při společné jam session. První Satriani, Vai uprostřed a nakonec Malmsteen. 4* proto, že ač Satrianiho a Vaie mám velmi rád a jejich kytarová hra je excelentní, tak Malmsteena nemůžu vystát. Jako hráč je po technické stránce excelentní, ale žene to do takových poloh rychlostí a techniky, že není prostor pro žádný feeling a skladby se podobají jedna druhé. Výsledek je, že na vás vyvalí tisíce not a stupnic během jedné písně, ale prožitek z ní je nulový, výjimku tvoří klasické akustické sólo, ale to pouze tím, že je akustické :-) Projekt G3 je spíše zaměřen pro kytaristy, jelikož se jedná o instrumentální skladby bez zpěvu, což pro moc lidí atraktivní asi nebude, ale zkuste to. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že si dva tradiční výtečníci přizvali kytaristu, který na to jde úplně jinak, vznikl zajímavý porovnávací materiál. Dva nehybní akademici si profesorsky odehrajou svoje, i když jim musím přiznat, že rozsah jejich techniky je asi obšírnější než u Malmsteena. Ovšem jakmile na to vlítne Yngwie, mění se to v orkán. Oproti strojově přesné hře svých kolegů, u nichž zní všechny tóny jako od robotů, se do toho pořádně opře a pěkně si to užije. Jeho set má oproti Satrianimu a Vaiovi pořádné koule, na nějaký ten nedomačknutý tón se nehledí. Všichni jsou to nezpochybnitelní mistři svého oboru, ale na samostatný koncert bych šel asi jenom na Malmsteena. Každopádně koncert je hezky zpracovaný, zvukově parádní, zkrátka tomu nemám co vytknout. Yngwiee za 5 hvězdiček, celkově dávám čtyři. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Z tohoto DVD mám nejraději Rockin' in the Free World, tu bych mohl poslouchat pořád dokola (a Satriani ji i solidně zpívá). ()

M@ky 

všechny recenze uživatele

"okkac" máš absolútnu pravdu s tým Malmsteenom, normálne tam nepasoval, mal som zneho pocit, že sa až "vysmieva" Vay-ovi a Satriani-mu, že na neho nemajú. Aspoň PCM zvuk na DVD nemal chybu. ()

Reklama

Reklama