Reklama

Reklama

Mučivá nejistota

(TV film)
  • Česko Blondýnka ve spícím lese (více)

Obsahy(1)

Estelle vyzdvihla svou mladší sestru na nádraží, měly spolu se svým otce strávit prázdniny. Jejich hádka nebyla nijak vážná. Estelle měla jen, jako vždy, o svou sestru strach. Zastavila auto, aby se uklidnila a nezpůsobila svým rozrušením nehodu, a šla se projít. Když se vrátila, po sestře nebylo ani památky. Policie ještě ten večer začala prohledávat okolní les a jezero. Chloé se neobjevila ani druhý den, ani další týden a ani za měsíc po ní mebyla ani stopa. Policie již delší dobu plně zaměstnává případ sériového vraha, který v okolí zabíjí lidi ve vlaku a vyhazuje je na koleje. Estelle je urputná a i když prožívá těžké období, její snoubenec bez bližšího vysvětlení odešel do kláštera, soustředí veškeré své síly a na vlastní pěst pátrá po své zmizelé sestře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

paniColombova 

všechny recenze uživatele

Maximálně překvapivý snímek. Název možná neláká, ale děj je o to více zajímavější. Je to jeden z nejlepších krimi trillerů, co jsem kdy viděla a když to navíc točí Francouzi a vloží do filmu svojí osobitost, nemá to chybu. Nečekala jsem takový děj. Spíše než drama romantické bych to nazvala, psycho-drama-krimi. Jedná se o dvoudílný film, ale na konec si člověk opravdu musí počkat, protože ten mě naprosto odzbrojil. Napínavý je film od začátku do konce. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Stelle přijde za podivných okolností o sestru Chloe. To není vše, přijde i o snoubence. I když ten přerod v bratra se mu moc věřit nedal. Hlavně to omšelé „musím se vypořádat sám se sebou“. Naštěstí je zde pohledný kapitán Renaud. Mimochodem, cigareta může ve vlaku zachránit život. Sestry jsou typově podobné, ale Stelle upřímně řečeno příliš francouzského šarmu a půvabu nepobrala. Zato pro tvrdohlavost, umíněnost a vytrvalost si šla dvakrát. „Spal jsem s vámi? Mám i tak dost problémů.“ Kolik podob může mít okno. Herci takoví nijací, prostřední, bez charismatu. Tuctoví, ničím neupoutají, prvoplánové typy. „Vlaky tady nestav, ani chleba tady nepečou,“ i tak se dá hodnotit díra u jezera. Je to překombinované, nepravděpodobné, zdlouhavé. Nezáživný propletenec. ()

Reklama

Rami 

všechny recenze uživatele

Blondýnka ve spícím lese není žádný kasovní trhák, žádné nezapomentelné efekty, žádný super-promakaný spletitý příběh. Ačkoliv se děj točí okolo vražd ve vlaku a hlavní hrdinové pátrají po vrahovy (potažmo obětech), není to ani běžná francouzská kriminálka (jakou známe z fr. krimi seriálů, kde úspěšní vyšetřovatelé vyřeší vše, na co přijdou). Je to drama lídí, kteří mají společné dvě věci - pátrání a neurovnaný osoní život. Nejsou to žádní superhrdinové, právě naopak. A přesně díky tomu, je toto drama tak zajímavé. Je to příběh obyčejných (i když přiznávám, že někdy dost bláznivých) lidí v neobyčejné situaci. Herecké výkony jsou uvěřitelné, kamera dobrá,... Tento snímek mě zaujal svou jedinečností. Není stravitelný pro každého, ale i přes mnohá francouzská klišé musím ohodnotit 4 hvězdičkami (76%)...... Takto jsem hodnotil po shlédnutí prvního dílu. Bohužel druhý díl byl typycká fr. kriminálka vystačící si s pár postavami, kolem kterých se děj neustále točí a nevpustí do něj žádné jiné (i kdyby měly být vedlejší). Jak mě první díl nadchl, tak mě druhý díl zklamal. Všude samé nelogičnosti a dramatická atmosféra zcela zmizela. Navíc vše skončí oním francouzským happy endem, na který to v prvním dílu nevypadalo (a proto to také bylo mnohem lepší). Z celkového hodnocení srážím 1 hvězdičku a nechávám hvězdy 3 (49%) a to ještě s odřenýma ušima. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Spíš krimi-drama, o romantiku totiž tady nejde. A málem taky dobrodružný vzhledem k tomu kolik tady je toho cestování. Za posledních deset let mě nezaujal žádný jiný TV film víc než tento. 5/5 ()

misa_laska 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilá krimi a jako většina francouzských krimošek s ne zcela očekávaným rozuzlením, odrazující je akorát délka, nebo spíš to, že je to rozdělené na dva díly. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama