Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arthur leští stoly v čínské restauraci, hraje na trombon ve školní kapele a pokukuje po chytré, veselé a nekonvenční Lile, které očividně není lhostejný. V okamžiku, kdy Arthur zkouší první nesmělé kroky romantického vztahu, se všechny dlouhodobé vztahy dospělých v jeho okolí rozpadají na kusy a vtahují ho do víru, který změní jeho život navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

honajz 

všechny recenze uživatele

Film na efekt a vnější formou pro otřesení divákem. Na rozdíl od reality v životě ne všechno je depka. ----- Navzdory názvu jde o mimořádně depresivní film z amerického maloměsta, pravděpodobně celý rok pokrytého sněhem.   Jistě se podobné příběhy stávají. Ale přece jenom - na jeden film je té deprese až příliš. Takže si po skončení řeknete - a proč jako? Aby se lidé nerozváděli, nebo to povede k tragickým koncům? Ocitáme se v malém americkém městečku, kde furt, no ale furt sněží. Proto všude vládne depresivní modř. Nejdřív to vypadá, že film bude o mažoretech, pak že o jednom teenie vztahu, dojde i na osudy několika dalších lidí, aby se zhruba v půlce konečně vylouplo, o co se bude hrát, takže depka pak zaútočí o to více. Pro ty, kdo chtějí vědět a nedívat se na film, NÁSLEDUJE SPOILER!!! Takže nečíst, kdo nechcete být překvapeni. Takže to hlavní téma - jedno manželství se posere, rozvede, děcko v půlce filmu zhebne, manžel na konci zastřelí brokovnicí manželku a pak pistolí sebe, konec titulky, jen mažoreti chvíli přestali cvičit pořadový pochod. Možná jsem až příliš negativní v hodnocení, ale víte, já depresivní filmy, které se snaží tvářit, že neexistuje naděje ani nic pozitivního, prostě nemám moc rád. Disk obsahuje kromě filmu (2,35:1, zvuky v DD 5.1) už jen protipirát, tedy ani bonusy zde nejsou.   Publikováno: 11.11.2008 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to jeví jak klasické vztahové drama, kde alfasamička má kolem sebe debilního ex a debilního současnýho, pak má malé dítě s debilním ex a taky má maminku, která si tam občas stoupne do záběru a trousí názory, které nezajímají ani hlavní postavy ani mě jako diváka, pak je tam ještě pár jiných postaviček, ale ty sou tam jen proto, aby se Kate necítila na place osamocena. Někdy v poslední třetině film nabere nečekaný obrat a já z toho co se tam dělo přestal chroupat i mrkev. Jestli má film v něčem sílu tak v nepředvidatelném chování hlavních hrdinů a hereckých výkonech. ()

Reklama

milancecil 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem právě shlédl jeden z těch zde zatím diváky nedoceněných filmů, přitom jde o nepřehlédnutelně brilantní dílo, výborně, věrohodně vystavěný dramatický děj s pečlivě propracovanými jednotlivými scénami, přesvědčivými dialogy, opravdu silný, schovívavou milosrdností neředěný, hořko-trpký vztahový koktejl, hlavní postavy jsou ve svých vztazích smýkáni, trýzněni, při zdánlivě vysvobozujících únicích bezohlední a stejně jen dále rozšiřují hrůznou vztahovou zkázu, jak uvolněná lavina, valící se, strhávající a vlekoucí další osoby až k dějovému vyústění do té nejtemnější a naprosto zdrcující trojnásobné lidské tragédie, a v takových neutěšených kulisách disharmonie se snaží žít dospívající chlapec Arthur, hraje ve školním orchestru, pomáhá v čínské restauraci, měl by být ve svém mládí šťastný, prožívat si bezstarostně svoji první lásku ke spolužačce Lile, ale ani on není událostmi ušetřen, je s nimi bohužel neoddělitelně propojen a také ho bolestně zasáhnou. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Amerika bez prsatých roztleskávaček, pohledných členů fotbalového týmu, hřejivého slunce a hlavně bez spokojených rodin - vítejte na odvrácené straně amerického snu. Sněžní andělé jsou skvělým dramatem o několika příběhových liniích, které se zabývá tématy, jako je rozvrácená rodina, sociální segragace a láska dospívajících. Tento film stojí především na skvělých hereckých výkonech všech zúčastněných. Kate Beckinsale v tomto filmu ze sebe smyla nálepku pohledné figuríny a předvedla svůj snad nejvyzrálejší výkon a Olivia Thirlby spolu s Michaelem Angaranem vytvořili uvěřitelný pár, kterému bych snad přál i nějakou tu hodinu navíc, nebo lépe i samostatný film. Nejvíce překvapil ale Sam Rockwell, který bravurně ztvárnil pro něho celkem netypickou roli psychicky nevyrovnaného muže, který se přes svou psychickou labilitu snaží získat zpět ztracenou rodinu a je to právě Rockwellův výkon, který přispěl k těm nejpůsobivějším momentům tohoto filmu. Sněžní andělé jsou mrazivým a v některých chvílích až nečekaně krutým filmem, který mne osobně naprosto uchvátil. Vítejte v takové Americe, kterou nechcete poznat. Vítejte v Americe, která je skutečná. Všechno to pozlátko se tentokrát schovalo pod sníh. 90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hlavný problém tejto drámy, ktorá rozpráva dva príbehy je, že príbeh zoznamujúcich sa tínedžerov dostáva väčší priestor ako dráma odohrávajúca sa medzi rozvedeným párom, ktorým šťastie nepraje. Každý z týchto príbehov osobitne funguje, ale spolu to už nie je ono. Škoda, že režisér nedokázal podať túto drámu celistvejšie, pretože herecké výkony sú slušné a takto tá námaha ostala niekde na pol ceste. Film 6/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • David Gordon Green pôvodne len spolupracoval na scenári. O tri roky neskôr sa uvoľnilo miesto režiséra a producenti snímku ho požiadali, či by zároveň aj nerežíroval. (Real Tom Hardy)
  • Aj napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v malom meste v Pensylvánii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Nové Škótsko, konkrétne v mestách Halifax a Dartmouth. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama