Reklama

Reklama

Real je naše vášeň

Obsahy(1)

Pět příběhů z fotbalového prostředí ukazuje tento sport i v momentech, které normálně nevidíme. Real Madrid, jeden z nejúspěšnějších fotbalových klubů, se představuje ve směsici fikce a reality, v zábavných i dojemných momentech, které zaručeně strhnou každého sportovního fanouška. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

S tím českým názvem bych byl opatrný, Real totiž není moje moje vášeň ani v nejmenším. Moje vášeň jsou ženský latexový boty a třeba takový uživatel Malarkey, tak ten má taky zajímavý vášně, přebírá mě moje holky, slibuje náhradní a kde nic, tu nic. Čili přisuzovat všem jako vášeň Real Madrid, no, no, chtělo by to ubrat na silných výrocích. Oni i fans FC Barcelona to s tou vášní k Realu Madrid neviděj tak jasně. Jinak, celý film je o tom, že nejlepší fotbalový klub na světe je FC Bohemians Praha 1905, nejvíc fanoušků na světě má FC Bohemians Praha 1905, nejlepší hráči světa hrají za FC Bohemians Praha 1905 a že fanoušci Bohemky píšou úplně zcestný komentáře na csfd.cz ()

whitas 

všechny recenze uživatele

Mám rád fotbal a mám rád filmy. Ale sledovat filmy o fotbale je pro mě zpravidla drtivou porážkou na obou frontách. Na rozdíl od dokumentů se v hrané tvorbě autoři snaží zaujmout i diváky do fotbalu nezainteresovaných. Vyhovět všem je ale v tomto případě velice těžké. Častým kamenem úrazu bývají dialogy fotbalových fanoušků. V zájmu filmařů je, aby byl takový rozhovor srozumitelný i lidem, kteří fotbalu nerozumí. Fotbalový příznivec je tak ale zatěžován návalem zbytečných informací, dialogy pro něj zní naprosto nevěrohodně, až naivně. Real je naše vášeň je skloubením dokumentu a hraného filmu. Postupně sledujeme krátké minipříběhy naprosto odlišných lidí, které spojuje jedna věc. Jejich vášní je Real Madrid. Rozdílnost postav v každé z epizod nás má přesvědčit, že Real je něco jako subkultura, patrná na všech úrovních sociálního postavení, bez ohledu na věk či národnost. Pauzy mezi těmito epizodami vyplňují archivní záběry slavných okamžiků klubu, doplněné komentářem samotných aktérů těchto událostí. Mimo to kamera nahlíží jak ke hráčské, tak i k manažerské přípravě na zápas. Mě osobně zaujali informace o zvláštnostech, kterými se jednotliví hráči vyznačují. Např. že Zidane za zápas shodí 3,5kg, nebo že David Backham naběhá za zápas přes 14km, což je pořádná porce, neboť průměrně hráč naběhá necelých 10 000m. Snímek pak vrcholí sestřihem ze zápasu proti největšímu klubovému rivalovi FC Barcelona, kde se také spojují příběhy všech postav, které ve filmu vystupovaly. Zkrátka každý jsme jiný, ale všichni „fandíme Realu.“ Tento film vznikl samozřejmě na objednávku a ze všeho nejvíc je to propagační materiál. Nemyslím si však, že by byl tento film pro odpůrce „bílého baletu“ těžko stravitelným soustem. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film asi ne pro každého, a asi už vůbec ne pro fanouška FC Barcelony. Příběh je docela příjemný, můžeme se seznámit jaký dopad má realmánie po celém světě, že Real není jen tak nějaký klub, že má příběh, lidi ho berou více citově a mají ho za částečně svůj vzor. Hráči kteří pro něj hrají ho neberou za práci, ale za vášeň, za radost k fotbalu. Můžeme se blíže dostat na lavičku, do šatny a na tréninky, můžeme se dostat blíže k hráčům. A pro fandy REALu, pusťte si to, zklamáni nebudete a možná se dozvíte co jste ještě nevěděli a bude vám pak blíže k srdci (( :: ()

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Realu Madrid oceňuji, že se někdo pokusil "zdokumentovat" příběh toho fotbalového velkoklubu, který má zajímavou historii. Nesedí mi tu jen přihozené příběhy, které se zdánlivě přibližují k tématu. Asi bych zde uvítal více informací o klubu než o samotných hráčích "současnosti." Real si u mě "vykopal" 50 % :-) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kdyby z filmu vystříhali ty patetický a předvídatelný hraný scénky, byla by stopáž sice třetinová, ale vznikl by z toho alespoň docela zajímavý dokument o tomto Bílém baletu. Takhle nemůžu dát víc než jednu hvězdičku a ta je za Zidaneho, Beckhama, Ronalda nebo Raula- a to ani nejsem fanoušek Realu (Forza ManUnited!) Takto je to opravdu film jen pro: 1)Fanoušky Realu Madrid, 2)Fanoušky Realu Madrid mladší patnácti let... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama