Reklama

Reklama

Breakout

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hip hop je pro spoustu mladých lidí jedinou možností, jak se vyjádřit. Přestože je hip hop kulturou jen určité skupiny lidí, je naprosto úžasné, že je hiphopový styl života pro všechny z nás srozumitelný. Film Breakout nyní přináší velmi reálný a atraktivní pohled na život hiphopových gangů na předměstí Curychu. Příběh však kromě drsného prostředí ze světa hiphopových osudů, hrdosti a odplaty nabízí i emocionální pozadí. Ve filmu je totiž kladen důraz i na pocity hlavního hrdiny a divák má tak možnost vcítit se do jeho poutavého osudu.

V centru všeho dění stojí mladý hrdina Nia, jehož životní náplní jsou přátelé, hudba a breakdance. Jeho život se však naprosto změní, když je jeho nejlepší přítel Pulpo těžce zraněn při rvačce s konkurenčním gangem. Nia čelí obvinění policie, že zbil Pulpa on. Co bude dál? Udá Nia pravého viníka policii, pomstí se mu za přítele sám, dojde k úplně jiné odplatě? Niova hrdost, vytrvalost, odvaha. A Nicole, krásná ale tvrdá právnička, která chce Niovi za každou cenu pomoci.

Breakout je přesvědčivý snímek o životě předměstských gangů, o cti, o přátelství a o lásce, ale především je to příběh mladíka a jeho útěku z mizerného života pomocí hudby a tance. Režisér Mike Eschmann, který na kontě již několik úspěšných snímků se tentokrát opravdu překonal, tento film určitě stojí za shlédnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Tento film jistě musel zanechat hodně rozporuplné pocity. I ve mně zanechal. Na jednu stranu dobrý příběh podpořený skvělým soundtrackem a parádními výkony při street dancu. Opravdu jsem celý film napjatě čekal, jak se příběh vyvrcholí. Konec byl však podle mě jedinou kaňkou celého filmu, proto jsem nemohl hodnotit plnými pěti *. ()

escaf 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdy za dobrý príbeh, aj keď spracovanie už nebolo práve najlepšie. Miestami mi vadilo predimenzované správanie mladých protagonistov. Nebyť toho, mohla z toho byť slušná dráma pri ktorej by som si miestami nemusel dávať otázku: načo, prečo? Určite nebolo ľahké pracovať s tak mladými ,,hercami,,. Myslím si však že sa z nich dalo vyťažiť aj viac. Preto dávam hlavnú vinu za neúspech tejto snímky práve Mike Eschmannovi, ktorý to ,,neukočíroval,,. ()

Reklama

WitchBitch 

všechny recenze uživatele

Asi začnu tím, že hip-hop není moje parketa, frajeři, co chodí po ulicích s rovným kšiltem a rozkrokem u kolen se mi nelíbí, ale tohle je taky o něčem jiném.Jde taky o to ,jak snadno se člověk ocitne na dně, co zažije, zažívá a co chce od života.Jestli jste na to koukaly pořádně, pak víte, že Nia nakonec nezabíjel, což ho taky v tomhle vyšvyhlo nahoru.Pokud to tady lidi soudí jen podle vkusu, asi se na to nedívali. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

toto je trapné, jakoby někdy bylo přeneseno černošské ghetto let 90. do švýcar, oukej... pokud mam ignorovat pozérství, kýč, trapnost a nechutné opičení po jiných filmech, tak bych vyzdvihl taneční sekvence, ale proto sem nemusel kurnik koukat na celej film!! pouze trandový flus, který se přiživuje na pojmu "hiphop" ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlý film, práve na Švajčiarov až moc dobrý, ale vo svetovom merítku len priemerný. Mňa nesklamal, pravda že ani neohúril, no musím priznať, že značná časť filmu pôsobila veľmi dobre ako dráma. Dokonca aj p technickej stránke vcelku zvládnuté. Dialógy a myšlienka už je druhá vec. Drobné nelogické chyby síce je vidno, ale až toľko mi neprekážali. Herci zahrali dá sa povedať na úrovni. Ale vadili mi iba tie ich trápne reči a chovanie sa takýchto pouličných zmätkov, ktorý si tú basu asi naozaj zaslúžia. Musím priznať, že snaha vyrovnať sa Amerike im celkom vychádzala. Aspoň priemerné hodnotenie si Breakout zaslúži. 58% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Když je Nia (Nils Althaus) tázán, odkud je, tak vícekrát ve filmu vtipně poznamená, že je z Jurského parku. Odkazuje tím na svůj jugoslávský původ. (Nick321)
  • Heinrich (Aaron Arens) se při rozhovoru s Niou (Nils Althaus) ptá, jestli Nia zná hry „Boj s mocí“ či „Veřejný nepřítel“. „Veřejný nepřítel“ je divadelní hra napsaná českým dramatikem Frankem Tetaurem a zabývá se světem bulvárních médií, o které se zajímá i Heinrich. (Nick321)
  • Meno hlavnej postavy Marco Nia bolo zvolené podľa prezývky Nilsa Althausa, ktorý ho stvárnil. (PATWIST)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno