Reklama

Reklama

Breakout

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hip hop je pro spoustu mladých lidí jedinou možností, jak se vyjádřit. Přestože je hip hop kulturou jen určité skupiny lidí, je naprosto úžasné, že je hiphopový styl života pro všechny z nás srozumitelný. Film Breakout nyní přináší velmi reálný a atraktivní pohled na život hiphopových gangů na předměstí Curychu. Příběh však kromě drsného prostředí ze světa hiphopových osudů, hrdosti a odplaty nabízí i emocionální pozadí. Ve filmu je totiž kladen důraz i na pocity hlavního hrdiny a divák má tak možnost vcítit se do jeho poutavého osudu.

V centru všeho dění stojí mladý hrdina Nia, jehož životní náplní jsou přátelé, hudba a breakdance. Jeho život se však naprosto změní, když je jeho nejlepší přítel Pulpo těžce zraněn při rvačce s konkurenčním gangem. Nia čelí obvinění policie, že zbil Pulpa on. Co bude dál? Udá Nia pravého viníka policii, pomstí se mu za přítele sám, dojde k úplně jiné odplatě? Niova hrdost, vytrvalost, odvaha. A Nicole, krásná ale tvrdá právnička, která chce Niovi za každou cenu pomoci.

Breakout je přesvědčivý snímek o životě předměstských gangů, o cti, o přátelství a o lásce, ale především je to příběh mladíka a jeho útěku z mizerného života pomocí hudby a tance. Režisér Mike Eschmann, který na kontě již několik úspěšných snímků se tentokrát opravdu překonal, tento film určitě stojí za shlédnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

WitchBitch 

všechny recenze uživatele

Asi začnu tím, že hip-hop není moje parketa, frajeři, co chodí po ulicích s rovným kšiltem a rozkrokem u kolen se mi nelíbí, ale tohle je taky o něčem jiném.Jde taky o to ,jak snadno se člověk ocitne na dně, co zažije, zažívá a co chce od života.Jestli jste na to koukaly pořádně, pak víte, že Nia nakonec nezabíjel, což ho taky v tomhle vyšvyhlo nahoru.Pokud to tady lidi soudí jen podle vkusu, asi se na to nedívali. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Jak začít? Miluju black music, miluju hip hop. A myslel jsem si, že ty negativní komentáře jsou psány lidmi, kteří hip hop z principu odsuzují. “Hovno-vole-naser-si!“ Tohle je skutečně o namachrovaných hajzlech a postavené úplně mimo realitu. A kdo má vůbec být cílovou skupinou diváků? Nevím, nepochopil jsem to. To nemá cenu vůbec komentovat. Na tom filmu za to stála pouze ta odhalená ňadra. ()

Reklama

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý komentár k tomuto má AngelAngie. Ja tiež mám rád Hip Hop, či breakdance, dokonca rozumný rap, bez zbytočných nadávok, mám tiež rád, ale odmietam ho ako trend a módu bez hlbšieho zmyslu a skutočnej zábavy. Chcel by som dodať, že každý si je strojcom svojho šťastia a niekedy aj osudu. Také možnosti, ako majú napríklad hlavné postavy, ktoré sú situované do Švajčiarska, nemá veľa ľudí v iných krajinách a veľa by za to dali mať sa podobne a aj preto je tento imidžový film dosť zlý. Hlúpe konanie, obhajoba zlých činov mi nedáva inú možnosť, ako to označiť za odpad. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

To byla zase jednou kravina. Zajímalo by mě na co Michael Sauter myslel, když psal scénář. Harant si hraje na frajera, dostane se do polepšovny, kde se navzájem zabouchne do nějaký právničky, která je tak o 10 let starší mimochodem, ale jde si tvrdě za svou krvavou cestou pomsty? Příběh příšernej, režie podprůměrná a herci na zabití. Snad jen tělo Melanie Winiger zachránilo tuhle kravinu od odpadu. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Vlastně to taková tragédie nebyla. Mě se to vlastně docela líbilo. Mě hiphop nevadí, občas si ho poslechnu, a tak jsem vlastně měl příležitost tomu i dost rozumět. Mohl jsem rozumět generaci těchto lidí lidí "z jiného světa". Děsivé a perfektní hudební drama, které skvěle vrcholí a má solidní příběh. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Plagát, ktorý má Nia (Nils Althaus) na stene vo svojej cele, je z filmu Zjazvená tvár (1983). (ČSFD)
  • Když je Nia (Nils Althaus) tázán, odkud je, tak vícekrát ve filmu vtipně poznamená, že je z Jurského parku. Odkazuje tím na svůj jugoslávský původ. (Nick321)
  • Jakmile se Nia (Nils Althaus) porve s kamarádem a vymáchá mu hlavu v záchodu, tak má přítel mokré vlasy, ale když odchází z místnosti, tak je má opět suché. (Patrik256)

Reklama

Reklama